Ce facem în week-end: muzeu, film, cărți ieftine sau concert gratis

Week-end-ul ăsta vă propun câteva modalități mai sedentar-urbane de petrecut timpul liber, pentru că mă gândesc că din luna mai încolo n-o să vă mai țină nimic în oraș sau în casă.

Week-end-ul ăsta vă propun câteva modalități mai sedentar-urbane de petrecut timpul liber, pentru că mă gândesc că din luna mai încolo n-o să vă mai țină nimic în oraș sau în casă. Așadar, am găsit trei lucruri interesante pe care le puteți încerca în aceste zile: o modalitate mai ieftină de a merge la Muzeul Antipa și la filme 3D, un concert gratuit, la Arenele Romane, și o noapte albă a cărților la Librăria Bastilia.

Muzeul Antipa și Light Cinema, la jumătate de preț

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” şi The Light Cinema au decis, în premieră pe piaţa din România, să se asocieze ca să le ofere clienților bilete comune, mai ieftine. Un produs care îmbină cultura cu educația și relaxarea.

Sub deviza „Timp de calitate în familie”, pachetul include: vizionarea unui film 2D sau 3D la The Light Cinema şi vizitarea Muzeului “Antipa”, pentru 2 adulți şi 2 minori, la un tarif special de 80 lei (cu până la 47% mai mic decât tarifele normale de la cinema și muzeu luate separat).

Pachetul este valabil în orice zi a săptămânii în care Muzeul “Antipa” şi The Light Cinema sunt deschise, în limita locurilor disponibile.

Clientii pot merge într-o zi la cinema şi în alta zi la muzeu, la libera lor alegere. (Pachetul nu este valabil în cazul avanpremierelor, transmisiilor Live și a evenimentelor speciale).

Cele care aveți copii știți deja că Muzeul Antipa este unul dintre cele mai importante muzee din Romania, care după modernizare adăpostește peste 2 milioane de exponate, multe dintre acestea valori ale patrimoniului cultural european sau mondial. Noua formă de expunere permanentă a făcut loc spatiilor interactive, unei săli multimedia şi compartimentelor amenajate ca nişte mini-laboratoare, în care grupurile de copii pot face sau asista la diferite demonstraţii şi lucrări de laborator.

The Light Cinema este primul cinematograf integral digital din Romania și încorporează una dintre cele mai avansate tehnologii digitale 2D şi 3D din lume. Fără această tehnologie nu ați putea savura fascinantele povești ale anului 2012: Dr. Seuss' The Lorax 3D;  Titanic 3D; The Pirates! 3D; The Avengers 3D; Madagascar 33D; Spider Man 4 3D; Ice Age: Continental drift 3D; Brave 3D; Step Up 4 3D; Sammy’s Adventures 2 3D; Les Miserables, The Hobbit Part I 3D şi multe altele.

Muzică și hand made la Arenele Romane

Un concert gratuit va fi găzduit duminică, 22 aprilie, de Arenele Romane din Parcul Carol, între orele 14.00 și 02.00.

Vor evolua 16 trupe ca: Subcarpați, Kumm, Mihnea Blidariu – Luna Amara, Maria Raducanu & Sorin Terinte, Mihai Iordache & Sorin Romanescu, Bucharest Jazz Orchestra, Mario & The Teachers, Trei Parale, Blanoz,  DJ Vasile, DJ Tremour, RastahFairy, Kaya Foundation, Flesh Rodeo, Costel – Stand-up Comedy și o trupă surpriză.

În plus, va fi un atelier de percuție pentru copii și târguri cu obiecte hand-made. Concertul este susținut gratuit de trupele amintite pentru a-l ajuta pe Nicușor Dan, care dorește să candideze la Primăria Capitalei, să strângă cele 36.000 de semnături necesare depunerii candidaturii. Până acum el a adunat 19.000 de semnături, și până la 1 mai trebuie să încheie acest proces. Intrarea la concert nu este, totuși, condiționată de semnătura pentru candidatura lui Nicușor Dan. După cum nici semnătura nu înseamnă o promisiune de vot.

Noaptea cărţilor deschise la Bastilia

Luni, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților, Librăria Bastilia ține deschis până dimineața, la ora 3.

Cu această ocazie toate cărțile vor avea prețuri reduse cu 20%, între orele 18.00-03.00.
În aceeași seară, dacă vă încântă ideea, puteți să faceți o incursiune în toate camerele librăriei, ascultând fragmente din diverse cărți în lectura unor actori celebri sau a unor autori.

Programul va fi următorul: la ora 19.00 Porc cu piper, de Matei Martin, gătește Iulia Popovici ghiveci măcelăresc din "Don Quijote de la Mancha" - Intrare: 10 lei
La ora 22.00 Concert ruePavlov, Pian. Electro.Voce - Intrare: 15 lei
La ora 23.30 3 actori şi 3 scriitori îşi aleg câte o cameră din librărie şi vă invită la o lectură publică supersonică
și simultană cum n-a văzut Parisul. Vor citi Nora IugaRadu ParaschivescuBogdan Ghiu, şi actorii Nicoleta LefterMihai SmarandacheAlexandru Potocean.
Puteţi asculta jumătate de Nabokov, un sfert de Ion Stratan şi, de fapt, vă puteţi plimba cum vreţi prin camerele librăriei, alcătuindu-vă singuri o hartă literară la miez de noapte.

În plus, Bulevardul Magheru în lumina lunii arată pur şi simplu minunat :)

Adresa Librăriei Bastilia este Piața Romană nr.5

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod