10 lucruri pe care nu le știai despre vagin

Un site de popularizare a științei, foarte apreciat pentru conținutul său, a publicat recent un infografic cu zece informații de bază despre unul dintre cele mai sensibile organe ale femeii:

vaginUn site de popularizare a științei, foarte apreciat pentru conținutul său, a publicat recent un infografic cu zece informații de bază despre unul dintre cele mai sensibile organe ale femeii: vaginul. Probabil că pe unele le știați, dar și altele sunt interesante de aflat, așa că iată-le:

1. Clitorisul are 8000 de terminații nervoase. În timp ce penisul are numai 4000 - poate de asta se spune că plăcerea femeii este mai mare decât a bărbatului.

2. Dimensiunea unui vagin este în medie de până la 10 cm, dar în timpul excitației se poate mări cu până la 200%.

3. Vaginul, ca și rechinul, conține un lubrifiant natural. De unde și glumele despre mirosul de pește din zona intimă? ;)

4. Părul pubian are o „speranță de viață” de numai 3 săptămâni, prin comparație cu părul de pe cap care poate trăi și până la 7 ani. Și nu e vorba despre epilare, ci despre căderi naturale.

5. Cel mai mare număr de orgasme trăite de o femeie într-o oră a fost de 134, în timp ce un bărbat abia a ajuns la 16 într-o oră. Probabil are legătură tot cu punctul 1?

6. Vaginul are un mecanism de autocurățare, dar nu vă bazați numai pe el, totuși, ca să nu ajungeți subiectul glumelor de la punctul 3 ;)

7. Pereții vaginului sunt pliabili și se deschid ca o umbrelă în timpul actului sexual. Spre deosebire de umbrelă, însă, pereții vaginului sunt permeabili la „ploaia” de spermatozoizi. Asta dacă nu cumva penisul poartă o „pelerină” de ploaie :)

8. Vaginul este, de asemenea, și plin de bacterii. Unele dintre cele bune se găsesc și în iaurt. Dar asta știați deja când încercați să scăpați de mâncărimile generate de candida, nu? ;)

9. „Oglinda”, un instrument folosit de ginecologi atunci când intră „acolo jos”, în timpul consultației, ar fi fost folosit, se pare, prima dată în anul 1300 înainte de Hristos. Probabil că în perioada asta au mai fost și niște pauze lungi.

10. Cuvântul vagin vine din latină și s-ar traduce prin „teacă” sau „loc pentru sabie”. Nu e nevoie să lămurim care e sabia în propoziție, nu? :)

Consultați site-ul cu pricina că veți găsi acolo multe alte informații științifice interesante, explicate pe înțelesul tuturor.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod