O portie de cultura cu porridge


"The House of Viktor & Rolf" era o instalatie cu camere diferite pentru fiecare show prezentat de creatori, cu tematica si conceptul lui. Papusi din portelan, cu haine miniaturale - realizate sub supravegherea designerilor - reproduceau manechinele de pe podium.

Toate spectacolele create de Viktor si Rolf erau acolo, cu ideile lor particulare despre volum si culoare. Urmand standurile expozitiei, descopereai aceleasi papusi, dar in marime naturala, cu costumele de pe podiumuri si cu proiectia show-ului in fundal.


Explicatiile de pe perete iti spun totul despre conceptele surprinzatoare care stau in spatele creatiilor. "Atomic Bomb" este unul dintre titlurile prezentate, si asa cum sugereaza numele, creatorii s-au inspirat din forma norului atomic pentru a imagina haine cu gulere uriase, captusite cu perne in jurul capului.

O instalatie speciala esta "papusa ruseasca", unde o serie de manechine arata cum Viktor si Rolf au pornit de la o tinuta sumara si au adaugat straturi diferite de haine, un proces inversat.
Tot spectacolul de pe podium a fost realizat in jurul unui singur manechin, prin adaugarea treptata a tuturor pieselor colectiei. Turul expozitiei te impresioneaza prin formele suprarealiste si originalitatea conceptelor.

Dupa expozitie, am incercat bucataria locala, la nivelul 0 al cladirii. Waterside Cafe e un restaurant cu autoservire, cu vedere catre terasa Barbican-ului. Sunt preparate excentrice si traditionale, celebrele puddings si placinte. Am incercat placinta de legume (bogata in mazare, ca mai toata bucataria englezeasca), cu doua feluri de salata: cea de morcovi, laptuca si portocale, si cea cu pepene rosu si branza feta.
Combinatia mergea, in ciuda oricaror reticente initiale. Terasa de la intrarea secundara a Centrului este linistita, cu fantani arteziene, un loc unde poti recapitula impresiile culese la Barbican.

Daca inca resimti setea de cultura, poti vizita gratuit The National Gallery, in Trafalgar Square. Un loc destul de aglomerat - piata aduna turisti, multi vizitatori si londonezi in pauza de masa.

In momentul vizitei, muzeul gazduia, pe langa expozitia permanenta, si "Love", o expozitie temporara, care aduna sub aceasta tema lucrari din secolul al XV-lea pana in zilele noastre.
A fost emotionant sa vad originale de Marc Chagall, Alma-Tadema sau Vermeer. La iesire, sunt urne pentru donatii, in cazul in care vrei sa oferi cateva monede muzeului "pentru a pastra intrarea gratuita".

Foto: Florin Vasilache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod