"Expozitie de grafica", un eveniment al Dianei Marincu

Sa coboare in subteran, in propriul adapost de simturi, i se potriveste mai mult decat sa urce pe acoperisuri, pentru o consacrare in vazul tuturor...

Sa coboare in subteran, in propriul adapost de simturi, i se potriveste mai mult decat sa urce pe acoperisuri, pentru o consacrare in vazul tuturor.

Diana Marincu sta in spatele acestei descrieri sumare - un grafician tanar, absolvent al Facultatii de Arte din Timisoara, promotia 2008, care aduce rosu si gri, forta si rafinament, in Carturestiul lui Mercy 7.

Nu si-a cautat un nume pentru expozitie, ci si-a intitulat-o - aproape banal - "Expozitie de grafica", pentru ca de pereti vor fi agatate "doua serii de lucrari destul de diferite, care nu prea se pot reuni sub un titlu".

Perceptia Dianei Marincu asupra a ceea ce inseamna artist s-a schimbat din adolescenta pana acum, in sensul in care "nu mai idealizez la fel statutul artistului si recunosc cu luciditate ca astazi el trebuie sa fie si un foarte bun manager, trebuie sa invete cum functioneaza piata de arta si sa se plieze ei".

Cei trei ani de facultate i se par prea putini pentru a vorbi de mari descoperiri ori mari dezamagiri, insa indeajuns pentru a fi inteles ca "suntem destul de rupti de peisajul artistic contemporan international si ne dezvoltam inexplicabil de anacronic".

Diana Marincu admite ca arta poate fi un partener de alungat singuratatea, dar nu si ca aceasta din urma i-ar conditiona in vreun fel grafica. "Pot lucra inconjurata si de alti oameni", explica ea.

Nu exclude posibilitatea de a-si pune arta in folosul unei idei politice, in cazul in care i s-ar cere, "avand in vedere ca politica este o parte din ceea ce ne inconjoara si ne afecteaza zi de zi". Insa, mai adauga o nuanta: "Ma gandesc ca as face-o, atata vreme cat ar avea o legatura directa cu mine si daca ideea pe care doresc sa o sustin ar avea implicatii pe mai multe planuri decat strict politice".
 
"Expozitia de grafica - Diana Marincu"
Carturesti Mercy 7 (Str.

Mercy nr. 7, Timisoara)
Intre 8-29 septembrie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod