Impresii din Cadiz, Spania. Plaje superbe, cu nisip fin, la Atlantic

Ce te interesează într-o vacanţă? Păi vreme frumoasă pe tot parcursul anului, mâncare de vis, istorie, localnici prietenoşi şi plaje. Pe toate le bifezi aici!   M-aş aventura

Ce te interesează într-o vacanţă? Păi vreme frumoasă pe tot parcursul anului, mâncare de vis, istorie, localnici prietenoşi şi plaje. Pe toate le bifezi aici!

 

cadiz-9

M-aş aventura să spun că Andaluzia e în top 3 travel-friendly destinaţii europene. Ce te interesează într-o vacanţă? Păi vreme frumoasă pe tot parcursul anului, mâncare de vis, bere ieftină, istorie, localnici prietenoşi şi plaje. Pe toate le bifezi – şi cu punctaj ridicat – în sudul Spaniei.

O să încep miniserialul andaluz cu sfârşitul călătoriei mele – cu oraşul Cádiz.

Bine, e mult spus oraş. Cádiz-ul, dacă te uiţi pe hartă, este o limbă de pământ care se întinde în ocean. Zona turistică este numai “vârful” acestei peninsule, cetatea în sine. De jur împrejurul acestei aşezări, construite de navigatorii fenicieni acum 3.000 de ani, se văd şi astăzi nişte ziduri fortificate.

La Cadiz se poate ajunge cu trenul, autocarul sau cu avionul pe aeroportul Jerez de la Frontera, apoi tren (încă 40-45 de minute). Din Sevilla, trenul face cam o oră şi 3 sferturi, iar preţul unui bilet este de 16 euro.

Autocarele sosesc în faţa gării din Cadiz.

De la gară începe plimbarea noastră. Pe jos, pentru că orăşelul este foarte mic. Practic ai o zonă centrală – un centru vechi – înconjurată de plaje şi promenade.

Partea de sus, Avenida del Puerto, este zona cea mai puţin interesantă din Cadiz. O plimbare pe deasupra mării, frumos aranjată, câte un părculeţ ici-colo, dar fără vedere spre ocean. Se văd portul şi Spania continentală.

Citeşte mai mult pe blogul meu  www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod