Buget de călătorie. Cât te costă o vacanţă în Andaluzia

Într-un clasament “value for money”, sudul Spaniei s-ar încadra lejer într-un top 3 european, alături de zone din Grecia, Cipru şi regiuni din Portugalia. Gândeşte-te la oraşele din

Într-un clasament “value for money”, sudul Spaniei s-ar încadra lejer într-un top 3 european, alături de zone din Grecia, Cipru şi regiuni din Portugalia.

Andalucia

Gândeşte-te la oraşele din sudul Spaniei ca la acele locuri unde vremea este frumoasă pe tot parcursul anului, unde mâncarea e din cale afară de apetisantă – jamon, măsline, gazpacho, peste prăjit, fructe de mare – iar oamenii prea volubili şi prietenoşi.

Dar cum vorba multă atrage sărăcia omului, hai să trecem la treabă şi să vă povestesc ce şi cum e, financiar vorbind, prin sudul Spaniei.

Transport

Din România, varianta de cursă aeriană low-cost spre Malaga este cea mai ieftină abordare.

Preţul unui bilet cu bagaj de mână inclus porneşte de la 80-90 de euro, dus-întors. Şi asta în lunile de iarnă, începutul primăverii şi final de toamna. Vara, în plin sezon, nu găseşti bilete sub 200-220 de euro.

Poţi zbura spre Malaga sau Sevilla şi cu companii de linie, dar cursele sunt cu escală în oraşele unde companiile respective îşi au hub-urile. Vara, când preţurile sar de 200 de euro, sunt diferenţe mici de preţ între companii. În plus, la cele de linie, ai, de regulă, bagajul de cală şi o gustare la bord incluse.

De la aeroportul din Malaga înspre oraş, poţi ajunge cu linia de autobuz A, preţul unui bilet fiind de 3 euro.

Şi mai departe, din Malaga spre oraşele importante din Andaluzia – Cordoba, Granada, Sevilla – poţi merge cu autobuzul. Preţul unei călătorii este în jurul a 10-13 euro dacă nu îţi cumperi biletul din timp. Dacă o faci, poţi găsi bilete şi la 5 euro one-way. Am scris un articol complet despre transportul în Andaluzia, pe care îl găseşti aici.

Cazare

Cazările în sudul Spaniei sunt medii spre bune. Hotelurile nu sunt cele mai noi cu puţină, dar sunt relativ bine îngrijite. Dacă vrei să stai în centrul oricărui oraş din cele enumerate în titlul acestui articol, trebuie să te aştepţi la clădiri mai vechi, istorice.

Dar preţurile nu sunt mari, nici măcar vara, în plin sezon.

La Sevilla găseşti chiar şi vara camere duble în hoteluri de 3 stele, cu preţuri pornind de la 40 euro/noapte. Dacă nu vrei cazare în centru, găseşti inclusiv hoteluri foarte bune de 4 stele cu preţuri de 40-50 euro/noapte/camera dublă. Ai de unde alege.

În Malaga, cazările sunt mai scumpe. O camera de 3 stele porneşte de pe la 60-65 euro/noapte, iar una de 4 stele poate să coste de la 85 de euro în sus.

Citeşte mai mult pe blogul meu  www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod