Amânarea alarmei

7 lucruri pe care să nu le faci niciodată atunci când te trezeşti

Cum îţi începi dimineaţa, aşa vei continua întreaga zi!
Dacă nu ai energie şi ziua a fost una neproductivă, atunci cu siguranţă ai făcut una dintre cele 7 greşeli prezentate de Brightside:

1. Nu amâna alarma

Specialiştii în somn spun că amâncarea alarmei nu este deloc o idee bună. Atunci când amâni alarma şi adormi la loc, începi un nou ciclu de somn care nu apucă se se termine. Aşa că, atunci când te vei trezi, te vei simţi mult mai obosit şi fără vlagă.

2. Nu sta ghemuit în pat

Când te trezeşti, întinde-ţi picioarele şi braţele cât încă eşti în pat. Cu cât te întinzi mai mult, cu atât vei fi mai încrezător şi fericit pe timpul zilei.
Cei care se trezesc şi stau ghemuiţi ca o pisică tind să fie mult mai somnoroşi.

3. Nu îţi verifica mail-ul imediat ce te trezeşti

Verificarea corespondenţei on-line imediat ce te trezeşti te va distrage de la sarcinile cu adevărat importante pe le vei avea pe parcursul zilei.

4. Fă-ţi patul

Oricât de absurd ar părea, lăsând patul aranjat după ce te-ai trezit îţi va creşte productivitatea în ziua respectivă. Acest obicei este un prim pas spre un stil de viaţă organizat.

5. Evită să bei cafea

Dacă eşti una dintre acele persoane care bea o ceaşcă de cafea dimineaţa pentru a te trezi mai bine, este timpul să schimbi acest obicei. Între orele 8 şi 9 dimnineaţa, corpul nostru produce cantităţi mari de corziton pentru reglarea energiei, iar cafeaua va reduce această producţie.


6. Nu te trezi pe întuneric

Ceasul intern al organismului nostru este sensibil la lumină şi întuneric. Dacă te trezeşti când încă e întuneric, creierul nostru ar putea fi confuz, drept urmare vei fi în continuare somnoros. Trage jaluzelele sau aprinde becul!

7. Obiceiurile fac totul

Dacă faci orice pentru a-ţi prelungi somnul, atunci vei avea mult mai puţină energie pe parcursul zilei. Este foarte important să îţi creezi o rutină dimineaţa, pentru a-ţi salva resursele pentru restul zilei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod