Relatia dintre sexualitate si nutritie

Nutritia joaca un rol vital in ceea ce priveste viata sexuala. Ingredientele nutritionale necesare unei vieti sexuale sanatoase includ o imensa diversitate de fructe si legume proaspete, proteine si hidrati de carbon complecsi.

Exista si anumite categorii de alimente care influenteaza negativ functia sexuala: prajelile si sosurile grase, zaharul si sarea in exces, grasimile saturate si alimentele procesate sunt considerate a fi in conexiune directa cu frigiditatea si absenta interesului pentru sex.
De asemenea, este o idee buna sa se limiteze si consumul de alcool, cafea si nicotina, elemente ce impiedica asimilarea corecta a nutrientilor necesari unei vieti sanatoase.

Vestea buna este ca unele indulgente sunt benefice. Delicioasa ciocolata contine senilalanina, un aminoacid care creste nivelul endorfinelor, adica al antidepresivelor noastre naturale. Important este sa se consume fructe care sunt pline de fibre si antioxidanti si care sunt considerate a avea proprietati afrodisiace: mere, caise, piersici, struguri, banane, kiwi, prune, zmeura si capsuni.


Legumele sunt si ele extrem de importante datorita aportului de vitamine si minerale pe care il aduc: morcov, porumb, vanata, telina, castravete. In ceea ce priveste aportul de proteine, trebuie consumate fructe de mare (scoici, creveti, homar) si proteine usoare luate din carnea de pui, nuci, seminte si fasole.

Suplimentele nutritive de multi-vitamine si minerale sunt recomandate periodic. Vitaminele din grupele A, B, C si E sunt responsabile de functionarea sexuala normala.

Seleniul, manganul si zincul sunt vitale in reglarea hormonala.
Prin urmare, pentru a avea o viata sexuala sanatoasa avem nevoie de o nutritie pe masura, alcatuita din alimente care sa aiba urmatoarele proprietati: sa fie integrale, sa fie crude, sa lase reziduuri alcaline, sa produca satietate si sa fie compatibile cu organismul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod