Porumbul dulce este ingredientul secret Electrolux al lunii august

Ingredientul secret Electrolux al lunii august este porumbul dulce, o cereală originară din America Centrală. Cultivat începând cu 9000-8000 i.Hr, porumbul era un aliment de bază al mayaşilor şi foarte apreciat de către indienii americani, ce îl foloseau atât că mâncare, cât şi că medicament, dar şi pentru a produce diferite obiecte.
Pe platforma Secret Ingredient, Electrolux propune în fiecare luna un ingredient secret, însoţit de trucuri profesionale pentru a-l integra uşor şi simplu în reţetele realizate chiar în bucătăria proprie. Astfel, Electrolux aduce excelenţă în bucătărie nu doar prin tehnologie de top, ci şi prin informaţiile şi sugestiile care dezvoltă creativitatea culinară. Pe platforma pot fi găsite informaţii despre istoria, valorile nutritive, reţete şi idei de folosire a ingredientului secret al lunii în meniul de zi cu zi.

Ingredientul secret al lunii august – Porumbul

Porumbul este folosit şi în zilele noastre atât că aliment, cât şi pentru a produce medicamente şi obiecte precum creioane colorate, cosmetice, lipici, etanol, plastic şi multe altele.
De exemplu, în China este folosit drept diuretic şi la nivel global este recomandat bolnavilor de diabet, deoarece reduce tensiunea şi nivelul zahărului în sânge. De asemenea, datorită cantităţii ridicate de acid folic, porumbul are un rol esenţial în diviziunea celurala şi contribuie inclusiv la tratarea depresiei, a acneei şi în creşterea părului.

Procesul de gătire şi depozitare

Boabele de porumb dulce sunt zemoase şi cel mai gustoase când sunt gătite simplu, cu puţin unt.
Zaharurile naturale din porumb se dezintegrează destul de repede, motiv pentru care trebuie consumat cât mai proaspăt posibil.

Acesta este folosit în pregătirea multor mâncăruri tradiţionale, în combinaţie cu laptele, în Brazilia şi Indonezia, dar şi integrat în salate, în Europa, sau în supe, în Asia. De asemenea, în America Centrală, porumbul dulce se foloseşte la prepararea tăriei Chicha, iar făină de porumb la prepararea tortillas. În perioada verii, porumbul este cel mai frecvent consumat copt, prăjit sau fiert.

Porumbul dulce se păstrează cel mai bine în frigider, învelit într-o hârtie de bucătărie umedă şi fără a i se îndepărta pănuşile.
Acesta trebuie consumat, de preferat, la o zi sau două de la preparare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod