Ingrediente minune pentru o alimentatie sanatoasa

Peruanii, si nu numai, sustin ca Maca ajuta in lupta contra anemiei si depresiilor, creste nivelul de energie, imbunatateste memoria si creste fertilitatea atat la femei cat si la barbati.
      
Maca se poate consuma sub diferite forme, printre care si sirop, pe care il gasesti in plafare si farmacii. Peruanii folosesc Maca la prajituri, tarte si in unele bauturi.

Mierea-vie


Termenul de "miere-vie" este utilizat cand se vorbeste despre mierea neprelucrata, asa cum este extrasa din stup, fara a se interveni asupra compozitiei.

Mierea-vie contine enzime, fitonutrienti, polen si ceara. Aceasta combinatie unica de ingrediente este benefica atat ca aliment, cat si ca agent anti-bacterian.

Mierea-vie poate creste nivelurile de antioxidanti in organism, reface stocul de glicogen muscular dupa un efort fizic si scade nivelul colesterolului din sange, precum si riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer.
   
Ca valoare terapeutica, mierea poate reduce infectiile si are aceleasi efecte benefice ca si solutiile de alcool.
Se foloseste si ca indulcitor in ceaiuri sau apa, iar o lingurita de miere dimineata, pe stomacul gol, face adevarate minuni pentru sanatate.

Spirulina


Acest aliment-minune este o alga microscopica marina de culoare verde, care are un continut bogat de proteine vegetale, vitamine B12 si acid gama-linolenic (GLA). Vitaminele B12 si GLA au efecte miraculoase asupra starii de spirit, memoriei si asupra vitalitatii.
      
Specialistii sunt de parere ca nivelul scazut al vitaminei B12 in organism, pe o lunga perioada de timp, accelereaza simptomele imbatranirii: oboseala, pierderea memoriei, ameteala etc.
      
Spirulina se gaseste in magazine sub forma de fulgi si se consuma in salate, in cocktailuri de fructe, sosuri si supe.

Algele marine

 
Algele marine cresc intr-un mediu bogat in mineralele de care are nevoie organismul nostru pentru o sanatate optima. Apa marilor contine pana la 92 de minerale, care se regasesc apoi si in compozitia algelor.
Acest lucru face ca algele sa fie unele dintre cele mai nutritive alimente de pe planeta.


In comparatie cu legumele, algele contin o cantitate mai mare de calciu, care este indispensabil pentru dezvoltarea oaselor si a muschilor.

Algele se gasesc in magazine sub forma de granule, care pot fi folosite ca inlocuitor pentru sare. Nori, dulce si kelp sunt trei dintre cele mai consumate alge pe piata internationala.

Semintele de dovleac


Semintele de dovleac, ca si boabele de cacao, sunt alte ingrediente recomandate pentru o hrana sanatoasa. Contin o sursa excelenta de magneziu si triptofan, proteine, grasimi si minerale esentiale.
Aceste seminte sunt cea mai hranitoare parte din dovleac si se gasesc chiar in gradina noastra, de la tara.

Alte seminte miraculoase sunt semintele de canepa, in si cele de floarea soarelui. Toate acestea contin grasimi si proteine benefice organismului si pot oferi o serie de substante hranitoare care sa imbunatateasca performantele fizice si psihice.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Robert pe 7 Nov 2011, 16:04
    goji, calitate superioara

    www.gojiland.ro

    0
    0

  • imoove pe 11 Mai 2010, 10:11
    slabire

    O stie oricine: sa slabesti poate fi incredibl de greu. De ce? Alimentatia gresita, metabolismul, alegerea gresita a sportului, toate fac parte din tabloul explicatiilor. Eu am dat jos 22 de kilograme in 12 luni. Am construit un blog in care voi explica, zi dupa zi, prin ce am trecut, de la greseala la performanta. Il gasiti aici imoove.wordpress.ro. Nu vand nimic, ci ofer, gratis, experienta. Pentru cine are nevoie de ea si de indemnul "se poate".

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod