Importanta cerealelor in alimentatia post natala

Traiesti una dintre cele mai frumoase perioade din viata oricarei femei: tocmai ai devenit mamica. Prin urmare, universul tau se rezuma, aproape in exclusivitate, la bebelus, care are nevoie de toata grija si atentia ta. Ceea ce, de altfel, este cat se poate de firesc... Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te neglijezi. Dupa nastere si in perioada alaptarii, organismul tau are nevoie de resurse suplimentare de calciu.

In timpul sarcinii, mare parte din resursele de calciu ale organismului tau au fost "absorbite" de micut, iar cel mai afectat, in acest caz, este sistemul tau osos.
In continuare, dupa ce nasti, calciul este transferat catre bebelus, prin intermediul laptelui matern. De aceea, pentru a preintampina aparitia problemelor cauzate de deficienta de calciu, este recomandabil sa-ti asiguri zilnic, prin alimentatie, necesarul din acest element.

Da, stiu ca esti foarte ocupata, iar bebelusul iti solicita la maximum atentia si iti canalizezi spre el toata energia. Tocmai de aceea iti voi da o veste buna: alimentatia bogata in calciu si, in general, in substante nutritive, este mult mai la indemana decat crezi! Cum? In fiecare dimineata, pregateste-ti un bol cu cereale, combinandu-le cu lapte sau iaurt, in functie de preferintele tale.


Pregatirea acestui mic-dejun nu-ti va lua mai mult de cinci minute. In felul acesta, te vei asigura ca organismul tau nu va avea de suferit si nici nu te poti "invinui" ca aloci timp pentru tine in detrimentul micutului.

Este extrem de important sa tii seama de necesitatile tale, pentru ca urmarile ar putea fi mai serioase decat crezi si chiar ireversibile. Lipsa calciului in organism cauzeaza probleme ale danturii, ale unghiilor (care devin casante si ajung sa se rupa la cea mai mica miscare), precum si - poate cel mai grav - osteoporoza.
Aceasta este o boala a sistemului osos, cauzata de lipsa de calciu. Densitatea si structura oaselor se deterioreaza, aparand asa numitele fracturi osteoporotice.

Pe langa problemele mentionate, o alta posibila consecinta a lipsei de calciu o constituie aparitia spasmofiliei - predispozitie la convulsii din cauza unei excitabilitati exagerate a sistemului nervos muscular. Aceasta afectiune comporta numeroase simptome deosebit de neplacute si este greu de tratat.

Aceste urmari neplacute pot fi atat de usor prevenite, consumand zilnic cereale la micul dejun.
Astfel, vei putea zambi din toata inima si te vei bucura cu adevarat de micuta minune aparuta in viata ta!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod