Ghimbirul: beneficii și contraindicații pentru sănătate


Ghimbirul este o plantă cu flori de culoare verde-gălbui. Atunci când este folosit ca un condiment, se utilizează rădăcinile acestei plante.
Provine din părțile mai calde ale Asiei, cum ar fi China, Japonia și India, dar este cultivat și în unele părți din America de Sud și Africa. Iar în Orientul Mijlociu este cultivat pentru proprietățile sale medicinale, pe lângă gustul aromat pe care îl dă mâncărurilor. Mai jos, poți regăsi câteva dintre beneficiile și dezavantajele pe care le poate aduce ghimbirul sănătății tale. Iată care sunt acestea!

Beneficiile pe care le aduce ghimbirul sănătății

Ghimbirul este folosit frecvent pentru a trata diferite probleme cu stomacul, inclusiv răul de mișcare, greața de dimineață, colicii, gazele, diareea, sindromul colonului iritabil, greața cauzată de tratamentul pentru cancer, greața cauzată de tratamentul pentru SIDA / HIV, greața și vărsăturile apărute după o intervenție chirurgicală, precum și pierderea poftei de mâncare.

Alte utilizări ale ghimbirului aduc beneficii precum: ameliorarea durerii cauzate de artrita reumatoidă, osteoartrită, durerile menstruale, infecțiile tractului respirator superior, tusea, problemele respiratorii, durerile de cap persistente (migrenele), bronșita și diabetul. Ghimbirul este, de asemenea, folosit pentru a trata durerile în piept, durerile lombare și durerile de stomac, anorexia, pentru stimularea producției de lapte matern, ca un diuretic și pentru a stimula transpirația. Acest aliment minune este utilizat, de asemenea, pentru a trata holera, sângerările, diareea bacteriană cu sânge, chelia, malaria, inflamațiile la nivelul testiculelor, mușcăturile veninoase de șarpe și durerile de dinți. 

Unele persoane toarnă sucul proaspăt de ghimbir pe pielea lor pentru a trata arsurile.
Uleiul obținut din ghimbir este uneori aplicat pe piele pentru a calma durerile. Extractul de ghimbir este, de asemenea, aplicat pe piele pentru a preveni înțepăturile de insecte.

Una dintre substanțele chimice din ghimbir este, de asemenea, folosită ca un ingredient în medicamentele cu proprietăți laxative, anti-balonare și anti-acide.

Efectele secundare ale consumului de ghimbir


Ghimbirul este cel mai sigur atunci când este consumat oral. Unele persoane pot avea reacții adverse ușoare, inclusiv arsuri la stomac, diaree și o stare generală de disconfort în zona stomacului. Unele femei au raportat că au observat o sângerare mai intensă în timpul menstruației lor atunci când urmau un tratament cu ghimbir.

După cum spuneam mai sus, unele persoane folosesc ghimbirul pentru tratarea anumitor afecțiuni de piele, însă acest aliment poate provoca iritații ale pielii în unele cazuri.

În cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, utilizarea ghimbirului ar putea crește riscul de sângerare.
Persoanele care suferă de diabet s-ar putea să fie nevoie să-și ajusteze tratamentul medicamentos, deoarece ghimbirul poate crește nivelul insulinei din organism și / sau scădea concentrația zahărului din sânge. Iar dozele mari de ghimbir ar putea agrava unele afecțiuni cardiace.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ellis pe 7 Feb 2017, 12:28
    ghimbir -efecte secundare

    Am consumat o perioada destul de indelungata, ceai de ghimbir simplu, cu lamaie sau ceai de ghimbir+ceai verde+lamaie preparate asa cum am citit in diverse articole. La un moment dat am ajuns la UPU (de doua ori) cu palpitatii, sufocare, sau stari de rau asemanatoare infarctului. Mi-am facut toate investigatiile la inima si mi s-a gasit nicio boala. Totusi cardiologul mi-a recomandat sa iau zilnic o pastiluta de metosuccinat. La un moment dat a trebuit sa iau un antibiotic (pt o infectie urinara) si dupa ce imi beam ceaiul ma coplesea o stare de somnolenta de adormeam cu capul pe birou. Mi-am zis ca daca administrarea antibioticului nu poate fi intrerupta, atunci sa intrerup consumul de ceai. A FOST, CRED, DECIZIA CARE MI-A SALVAT SANATATEA. De cand nu mai consum ceai de ghimbir si ceai verde am constatat: -nu mai am disconfort abdominal (balonari, flatulenta) -nnu ma mai deranjeaza firea -nu mai am stari de somnolenta -nu mai am intepaturi in zona pancreasului -si ce-i mai imbucurator...NU MAI AM PALPITATII SI NU MAI IAU METOSUCCINAT ( la recomandarea medicului) In prezent beau ceai de coada soricelului si/sau ceai de galbenele. In concluzie, urmand diversele recomandari si sfaturi despre beneficiile ghimbirului, ma otraveam singura zi de zi! SUNT DE PARERE CA AR TREBUI SA CONSUMAM CEAIURI DE PLANTELE CARE CRESC LA NOI IN TARA IAR CELE DE PE ALTE MELEAGURI AR TREBUI CONSUMATE IN URMA UNOR INVESTIGATII SI STUDII MAI AMANUNTITE SI DE SPECIALITATE

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;