Dr. Oz: Top 6 secrete proprii de sănătate

Ca să-şi menţină sănătatea, celebrul medic Dr. Oz ţine cont de câteva reguli elementare pe care le împărtăşeşte în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Află ce face Dr. Oz ca să se ferească de boli!

Ca să-şi menţină sănătatea, celebrul medic Dr. Oz ţine cont de câteva reguli elementare pe care le împărtăşeşte în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Află ce face Dr. Oz ca să se ferească de boli!

 

1. Are grijă la ceea ce mănâncă


Într-o ediţie a emisiunii sale aminteşte de nucile crude care scad hipertensiunea arterială, te ajută să gestionezi mai bine situaţiile stresante şi sunt o sursă importantă de acizi graşi omega-3 care au un rol antiinflamator. De asemenea, un aliment pe care Dr. Oz susţine că ar fi singurul pe care l-ar lua cu el pe o insulă pustie este somonul, la fel foarte bogat în acizi graşi omega-3.

Ca să verifici dacă somonul este de calitate, pune felia în lapte, iar dacă vei observa culoarea care se infiltrează în lapte atunci nu ai ales varianta bună, ci una de crescătorie şi cu adaos de coloranţi. În privinţa tonului conservat, Dr. Oz a specificat clar că nu este recomandat să-l consumăm mai mult de o dată pe săptămână, din cauza concentraţiei ridicate în mercur. "Motivul pentru care nu consum fast-food sau alte alimente procesate este pentru că nu-mi place senzaţia pe care resimt după masă. Mă simt slăbit şi nu mă mai pot concentra", declară Dr. Oz într-un interviu pentru WPBF 25 News.

În toate ediţiile emisiunii care au ca subiect alimentaţia sănătoasă, Dr.
Oz aminteşte că la baza fiecărei mese pe care o luăm trebuie să se regăsească legumele verzi (frunze verzi) sau rădăcinoasele.

 

 

2. Nu face exces de cafeină şi preferă ceaiul verde


Presupun că dacă ai urmărit unele dintre ediţiile emisiunii sale ai observat că Dr. Oz nu se declară ca fiind împotriva cafelei, însă recomandă un consum limitat de cafeină şi, în special, înlocuirea cafelei cu ceaiul verde.

 

 

3. Începe dimineaţa cu un program de exerciţii


În fiecare dimineaţă, Dr. Oz are un program de şapte minute de exerciţii intense peste care nu sare niciodată.

La finalul materialului găseşti un filmuleţ cu exerciţiile pe care le face Dr. Oz în fiecare dimineaţă.

 

 

4. Mănâncă dimineaţa terci de ovăz


O combinaţie sănătoasă pentru micul dejun este terciul de ovăz cu iaurt uşor şi fructe de pădure, recomandă Dr. Oz. Acest mic dejun îţi va menţine senzaţia de saţietate mai multă vreme şi vei fi mai puţin tentată să mănânci mult la prânz.

 

 

5. Are grijă de silueta lui


Cea mai bună soluţie ca să slăbeşti este aceea de a renunţa la pâinea albă şi orice produs din făină albă rafinată, orez alb şi zahăr rafinat. Alege variantele de făină integrală, orezul brun sau sălbatic, miere de albine sau zahărul brut din trestie.

 

 

6. Nu face exces de dulciuri


Dulciurile din comerţ nu sunt tocmai indicate nici dacă vrei să slăbeşti, dar nici pentru sănătate în general, din cauza adaosurilor nocive din compoziţia lor. Prin urmare, este recomandat să renunţi la băuturile carbogazoase şi să eviţi consumul exagerat de dulciuri.
 


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod