Dr. Oz: 5 schimbări în 5 zile ca să-ţi faci plinul cu energie

Luni nu se consumă carne, iar miercuri se evită toate produsele care conţin grâu. Acestea sunt câteva dintre soluţiile recomandate de specialist.
Te simţi obosită în permanenţă şi indiferent cât de mult încerci să te relaxezi nu reuşeşti să fii plină de energie? Celebrul Dr. Oz propune cinci schimbări pe care să le faci în cinci zile ca să ai mai multă energie. Studiile arată clar faptul că alegerile alimentare potrivite te pot ajuta să ai mai multă energie.


Iată ce trebuie să faci:


1. Luni e ziua fără carne


Specialistul nu îţi propune să renunţi definitiv la carne, ci doar să ai măcar o zi în care să nu o consumi deloc. Luni este cea mai potrivită zi să elimini preparatele din carne pentru a-i oferi un răgaz sistemului digestiv.
Senzaţia de îngreunare şi moleşeală după o masă copioasă este legată în special de consumul excesiv de carne grasă la o singură masă.

Dr. Oz propune ca măcar lunea să încerci să înlocuieşti carnea cu ciupercile sau burgerii făcuţi din fasole boabe sau năut. Acestea sunt surse bune de proteine vegetale care te vor ajuta să renunţi la carne o zi pe săptămână.


2. Marţi trebuie să combini fierul cu vitamina C


Fierul te ajută să combaţi oboseala. Dr. Oz recomandă asocierea fierului cu vitamina C, deoarece absorbţia lor este mult mai bună.
Două combinaţii recomandate de Dr. Oz: seminţele de floarea-soarelui (au mult fier) cu pulbere de ardei iute (conţine vitamina C) şi căpşunile (au vitamina C) cu ciocolată neagră (are un conţinut bogat în fier).


3. Miercuri: fără grâu


Nivelul de energie scade foarte mult atunci când consumi multe produse pe bază de grâu. Potrivit specialistului, foarte multe persoane manifestă o sensbilitate la grâu şi conţinutul său ridicat în gluten. Dacă produsele din grâu sunt consumate în cantităţi moderate şi ocazional, corpul nu este vulnerabil, însă atunci când se consumă zilnic şi în cantităţi mari el nu mai reuşeşte să facă faţă, explică Dr.
Oz în emisiunea sa.

Dr. Oz îţi recomandă ca miercuri să renunţi la orice produs pe bază de grâu. În loc de paste poţi să consumi paste făcute din dovlecel proaspăt şi feliat, alături de un sos de roşii delicios. De asemenea, poţi să optezi pentru orezul integral alături de pui şi o salată de crudităţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod