Dietă. Topul celor mai energizante alimente. Trebuie să le ai în meniu!

Germenii de lucernă sunt ieftini, hrănitori şi revitalizează corpul. Foloseşte-i ca topping pentru sandvişuri, salate sau în smoothie-urile făcute acasă!
Un program adecvat de somn, măcar o jumătate de oră de sport şi introducerea acestor alimente care au puteri miraculoase pentru organism este exact ceea ce-ţi trebuie pentru a avea mai multă energie.

Vlăstarii de lucernă, portocalele şi nucile sunt doar câteva dintre alimentele pe care este recomandat să le consumi zilnic, deoarece nutrienţii din conţinutul lor furnizează energie şi revigorează corpul. Ca să ştii ce să incluzi în meniul tău, îţi oferim un top al celor mai energizante alimente:


Locul 1. Germenii de lucernă


Chiar dacă nu eşti deloc obişnuită cu germenii de lucernă trebuie să ştii că aceştia sunt o soluţie foarte ieftină şi mereu la îndemână pentru a furniza corpului vitamine şi minerale esenţiale. Sunt foarte săraci în calorii şi îi poţi folosi peste salate, sandvişuri, în smoothie-uri pentru că asigură vitalitate şi menţin un nivel ridical al energiei.

Sunt în topul plantelor cu efecte terapeutice deosebite recunoscute din vremuri străvechi, datorită nutrienţilor pe care-i conţin: proteine de înaltă calitate, 8 enzime digestive, 8 aminoacizi esenţiali, antioxidanţi, betacaroten, clorofilă, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu), vitamine (A, C, B12, D, E, K, acid folic).
Germenii sunt în general orice seminţe de legume sau cereale încolţite. Cu toţii aduc beneficii excepţionale corpului nostru, aşa că nu te limita doar la germenii de lucernă pentru că, aşa cum spune profesorul de biochimie nutriţională, dr. Jeffrey Bland “germenii reprezintă o formă mai eficientă, mai sănătoasă (şi cu siguranţă mai ieftină) de proteine decât convenţionala proteină animală sau chiar decât alte tipuri de proteine vegetale”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod