Dietă. Ce alimente şi băuturi să consumi vara ca să ai energie



Sucurile proaspăt stoarse din fructe, în topul băuturilor vitaminizante


În topul celor mai apreciate băuturi pe timpul verii se numără sucurile naturale din fructe proaspăt stoarse. Astfel, fructe care conțin o cantitate mare de apă, cum sunt pepenele roșu, pepenele galben, zmeura, căpșunele, afinele, cireșele, zmeura și piersicile se pot transforma în sucuri cu un aport important de vitamine, precum: A, C, D si E, cât și vitamina B6.

Nu uita nici de ceaiul verde cu gheaţă şi lămâie care aduce un aport însemnat de antioxidanţi, precum şi vitamina C.

O altă băutură bună pentru vară atunci când este consumată în cantităţi mici este şi berea.
Cu un conținut redus de alcool, berea poate contribui nu doar la o bună hidratare a organismului, în completarea consumului de apă, dar poate aduce organismului o parte din vitaminele necesare menținerii în formă. Fiind fabricată doar din ingrediente naturale – cereale, hamei, drojdie de bere si apă -, berea păstrează o parte importantă din proprietățile acestora. Pe lângă fibrele provenite din cereale și antioxidanții cedați de hamei, berea are și un conținut important de vitamine, în principal cele aparținând complexului B - B3, B2, B6, B9, explică specialistul.

Astfel, în completarea unei diete echilibrate pe timpul verii, berea poate fi consumată de către persoanele sănătoase într-o cantitate moderată, echivalând 660 mililitri/zi pentru bărbați și 330 mililitri/zi pentru femei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod