De ce ar trebui să consumi și sâmburele de avocado

Fructul de avocado este promotorul sănătății, datorită conținutului său bogat în vitamine și antioxidanți, care face minuni când vine vorba de îngrijirea pielii, curățarea sângelui, sănătatea țesuturilor și organelor. Dar sâmburele de avocado este de fapt componenta fructului care conține cele mai multe reziduuri nutriționale.

Ce beneficii aduce sănătății sâmburele de avocado?
 

Sâmburele de avocado conține 70% din cantitatea totală de antioxidanții regăsiți din fruct. Iar beneficiile pentru sănătate nu se opresc aici. Sâmburii de avocado au mai multe fibre solubile decât furnizorii de top ai fibrelor din dietele recomandate de către nutriționiști. Sâmburii conțin antioxidanți care reglează funcțiile intestinului și previn apariția tumorilor. În plus, uleiul conținut de sâmbure are puterea de a mări nivelul de colagen din pielea noastră, menținând-o tânără și fără riduri.
Așa că de ce ai arunca la gunoi acest aliment minune? Mai jos, ți-am pregătit o rețetă de pudră din sâmbure de avocado, precum și posibilitățile de a adăuga acest aliment nutritiv dietei tale zilnice.

Cum poți consuma sâmburele de avocado?


Poate te-ai gândit că poți crește un copac de avocado, folosind sâmburii rămași după prepararea unei paste de guacamole, dar te-ai gândit vreodată că ai putea consuma sâmburii de avocado? Atunci când auzi că este comestibil sâmburele acestui fruct, trebuie să îți dai seama că nu este greu de preparat sau de integrat în diferite rețete. 

Se deshidratează sâmburele pentru 2 ore, la 63 grade Celsius, sau se lasă la cuptor, la temperatură scăzută. Se ia sâmburele și se taie, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, în sferturi.
După aceea, bucățile de sâmbure pot fi adăugate într-un procesor de alimente sau blender puternic, pentru a prepara o pulbere. Pudra rezultată va fi amară și plină de taninuri, așa că este perfect dacă o utilizezi în combinație cu alte arome puternice, într-un smoothie verde de exemplu, pentru a-i mai estompa gustul. Aproximativ jumătate de sâmbure este suficientă pentru o porție, iar cealaltă jumătate poate fi păstrată pentru data viitoare.

Pe lângă posibilitatea de a introduce pudra în smoothie-uri, o mai poți folosi și în combinație cu fulgi de ovăz la micul dejun, în sosurile de paste, chiar și la supe și tocănițe, pentru un impuls de sănătate dat organismului.

Dacă îți dorești, poți prepara pudra din sâmbure de avocado și fără a deshidrata sâmburele, însă termenul de valabilitate se va scurta în acest caz.
Aceasta este alternativa perfectă dacă îți dorești să pregătești mereu pudră proaspătă și nu faci cantități mari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod