7 semne că ai fost crescut de o mamă puternică

O mamă puternică nu este puternică doar în ceea ce privește viața ei. Te ajută și pe tine să fii la fel, uneori chiar mai puternică decât ea.
Aceasta nu te învață ce te învață societatea în care trăiești. Îți arată cum să fii tu însuți și de ce trebuie să faci tot posibilul pentru a obține ceea ce vrei. Fără o mamă puternică, probabil că nu ai fi persoana care ești azi. Există câteva lucruri pe care le au în comun mamele puternice. Le găsești enumerate mai jos.

1. Te încurajează să îți faci cunoscute părerile.


O mamă puternică este onestă și directă. Ea îi învață și pe copiii săi să facă același lucru. Comunicarea are un rol important în viața sa și este considerată a fi modul perfect pentru a transmite mesajele.
Atunci când îți exprimi gândurile și emoțiile, reușești să devii o persoană mai puternică.

2. Nu îți spune ce să gândești, ci cum să gândești.


Nu ar trebui să memorezi ceea ce citești sau înveți, ci să îți formezi propria opinie. Mamele puternice nu le spun copiilor ce să gândească, îi învață cum să gândească. 


3. Îți spune cât de importantă este educația, indiferent dacă ești fată sau băiat.


Mamele puternice știu cât de importantă este educația. Fără aceasta, am avea foarte puține de oferit și nu am putea să ne urmăm visurile.
Iar mamele puternice știu că educația nu este strâns corelată cu o școală scumpă sau cu note bune, ci e vorba despre atenție, curiozitate, citit, întrebări și opinii.

4. Te învață să fii propriul competitor.

 
Dacă muncești din greu, rezultatele tale îți vor aduce satisfacție. Mamele puternice își învață copiii că, indiferent de câte obstacole întâlnesc în drumul lor, trebuie să meargă mai departe. Cel mai mare competitor al tău ești tu, pentru că numai tu te poți autodepăși și motiva să devii mai bun.

 

5. Apreciază independența financiară.


 
Independența financiară este una dintre trăsăturile esențiale ale unei mame puternice, iar această caracteristică este insuflată și copiilor săi. O mamă puternică își învață copiii să lucreze din greu și să-și gestioneze propriile finanțe. 

6. Te învață ce înseamnă empatia.


Persoanele care sunt crescute de mame puternice au o capacitate incredibilă de a empatiza. Mamele își iubesc copiii extrem de mult, dar acest sentiment al protecției și afecțiunea se răsfrânge și asupra persoanelor care intră în viața copiilor lor.

7. Te învață importanța familiei.


Importanța familiei, prieteniei și a comuniunii este scoasă în evidență atunci când ești crescut de o mamă puternică. Aceasta îți arată faptul că ai nevoie și de alte persoane în viața ta, precum și faptul că alte persoane au nevoie de ajutorul tău. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod