Cum sa mananci sanatos... la restaurant!

Nu este vorba despre un paradox, chiar daca asa ar putea parea. Daca vei fi informata, vei evita un adevarat dezastru caloric (ne referim la cateva sute de calorii pe care le poti acumula in decursul unei singure cine, luate la restaurant). Indiferent de tipul restaurantului la care mergi si de profilul acestuia, evita sa te asezi la masa fiindu-ti foarte foame. Vei manca mult mai mult decat ai face-o in alte conditii...

Bineinteles, pe langa aceasta, este bine sa tii cont si de unele recomandari care variaza in functie de profilul localului pe care l-ai ales. Astfel, daca mergi la un restaurant...

... Italian

Evita painea. Produsele de panificatie specifice bucatariei italienesti sunt pe cat de apetisante, pe atat de bogate in calorii. Iar produsele alimentare nu mai au "nevoie" de nici un aport caloric suplimentar. Cel mai bine ar fi sa ceri chelnerului sa ia painea de pe masa.

In ceea ce priveste pastele, ai doua variante: sau le eviti, sau imparti o portie la doi. Nu de alta, insa in toate localurile de acest gen, portiile sunt pantagruelice si, daca ne gandim ca sunt si foarte gustoase, ai toate "sansele" sa mananci totul...

O alegere foarte buna o reprezinta supa "Minestrone", care este delicioasa si nu contine multe calorii. Evita insa "parmigiana", pentru ca este foarte bogata din punct de vedere caloric.

... Chinezesc

Evita preparatele prajite, rulourile cu oua si sosurile - cele mai multe calorii si grasimi se regasesc exact in acest tip de produse.

De asemenea, sunt de evitat produsele alimentare pe baza de vinete, deoarece aceste legume absorb foarte mult ulei.

Dupa ce am stabilit care sunt alimentele de care ar trebui sa te tii departe, iti spunem si ce este recomandabil (si, in acelasi timp, gustos): preparatele alimentare pe baza de orez brun. Singura ta grija ar trebui sa fie aceea de a nu confunda orezul prajit cu orezul brun.

Pentru desert, micutele pateuri cu ravase sunt o alegere buna, pentru ca nu contin decat 30 de calorii si sunt savuroase.

... Mexican

Nu te atinge de tortilla, pentru ca in foarte scurt timp iti va parea rau. Adica dupa ce te urci pe cantar.

Sosul salsa, foarte satios si bogat in calorii, poate fi inlocuit cu branza, guacamole (specialitate mexicana pe baza de avocado) si o crema acrisoara.

Nici in ceea ce priveste enchilada nu ar trebui sa te aventurezi, pentru ca aportul caloric este considerabil. Salatele taco sunt o alegere excelenta insa, ca si fajitas (reteta traditionala mexicana, pe baza de carne de vita, pui sau porc, in functie de preferinta).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod