Cum să mănânci corect migdalele şi ce proprietăţi au ele?

de Ioana Maroşan, 12 Septembrie 2017

Nu consuma niciodată migdalele uscate, ci hidratate în apă în prealabil. Descoperă şi alte trucuri ca să beneficiezi de toţi nutrienţii valoroşi!
Trebuie să cunoşti câteva lucruri interesante despre migdale pentru a le consuma corect, astfel încât organismul tău să absoarbă nutrienţii esenţiali care se regăsesc din belşug în aceste oleaginoase.


3 paşi esenţiali înainte de a mânca migdalele


Regula spune că migdalele trebuie hidratate înainte de a fi consumate, deoarece atunci se activează o enzimă care favorizează absorbţia nutrienţilor din migdale şi ajută la digestie.

1. Spală bine sâmburii de migdale!
2. Se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat peste noapte pentru a permite şi germinarea lor.
3. Apoi se scurg de apă şi se păstrează la frigider unde rezistă mai multe zile.


Ce nutrienţi se găsesc în migdalele crude


Potrivit site-ului viataverdeviu.ro, un sfert de cană de migdale asigură:

  • 207 calorii;
  • 5 grame proteine;
  • 5 grame fibre;
  • 7 grame carbohidraţi;
  • 5 grame zahăr;
  • 16 miligrame vitamina E(61% DZR);
  • 4 miligrame riboflavină (44% DZR);
  • 8 miligrame mangan (44% DZR);
  • 97 miligrame magneziu(36% DZR);
  • 172 miligrame fosfor (29% DZR);
  • 96 miligrame calciu(9,5% DZR);
  • 33 miligrame fier(4% DZR).

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;