Cum să folosești țelina rămasă - Economie în bucătărie

Ai cumpărat mai multă țelină și nu știi cum să o folosești? Descoperă modalități delicioase în care poți folosi țelina rămasă.
Țelina adaugă savoare și consistență diferitelor feluri de mâncare dar ce faci dacă ai cumpărat prea multă? Țelina rămasă nu trebuie să-ți blocheze spațiu inutil în frigider, ci poate deveni un ingredient gustos pentru numeroase alte rețete. Chiar dacă nu este ingredientul tău favorit sau poate copiii ocolesc uneori țelina, dacă știi cum să o integrezi în cadrul preparatelor, nici nu vor remarca diferența de gust, în timp ce consumă o doză suplimentară de vitamine și minerale. De obicei țelina se utilizează la sosurile pentru paste, dar, după ce ai folosit cantitatea necesară, începi să te gândești ce să faci cu ce ți-a rămas. Alegerea depinde și de gusturile tale și ale familiei, însă există multe modalități pentru a consuma cu plăcere țelina, atât gătită, cât și crudă. Crocantă și aromată în varianta crudă sau consistentă și ușor dulceagă când este gătită, cu siguranță nu vei regreta că ai folosit țelina pentru a pregăti feluri de mâncare apetisante. 

 
Iată cum poți folosi țelina rămasă pentru a obține noi rețete gustoase:

 
1. La supe

Ți-au rămas 300-400g de țelină și vrei s-o folosești rapid? O supă consistentă este varianta gata în timp record. În loc să folosești multă făină pentru a obține o supă cremă pe placul copiilor, mai bine folosește țelina. Gustul final va fi la fel de bun și nici nu vor bănui că ai făcut această schimbare. În plus, supa va avea mai puține calorii, iar conținutul de fibre va fi mai ridicat.
În acest fel previi balonarea, constipația sau crampele abdominale, normalizând digestia.

 
2. La salate

În acest caz poți opta atât pentru a folosi direct țelina crudă, cât și pe cea fiartă. Atfel, dacă îți place gustul țelinei crude o poți adăuga la salate de crudități, combinată cu morcov ras, ardei gras, roșii, castraveți și ceapă verde. Adaugă ulei de măsline extravirgin și suc proaspăt de lămâie pentru a favoriza preluarea vitaminelor și mineralelor de către organism. În cazul în care ți-a rămas țelină deja gătită o poți folosi cu succes și la o salată. Dacă țelina a fost fiartă în prealabil, rumenește-o pe grătar timp de câteva minute pentru a-i evidenția aroma. După aceea, combină țelina tăiată cubulețe cu sfeclă roșie coaptă, broccoli, conopidă, spanac crud, salată verde, nuci mărunțite și semințe de dovleac pentru a obține o salată consistentă care ține apetitul sub control timp de câteva ore.

 
3. La piure

Ți-a rămas țelină fiartă de la ultima rețetă și tocmai ai pregătit o friptură aromată și fragedă? Uită de cartofi și pregătește un piure de țelină ca garnitură. Verifică dacă țelina este bine fiartă, apoi mixeaz-o cu puțin ulei de măsline și oregano. Servește noua variantă de piure cu pătrunjel proaspăt și cu un cățel de usturoi tocat mărunt. Dacă nu te-ai obișnuit încă să savurezi gustul simplu al țelinei, poți prepara piureul și folosind jumătate din cantitate țelină, iar cealaltă jumătate cartofi fierți.
Încet-încet vei ajunge să crești cantitatea de țelină, până când vei utiliza doar această legumă.

 
4. La micul dejun

Nu ai timp să pregătești un mic dejun elaborat? Indiferent cât de aglomerat este programul tău, țelina rămasă te ajută să realizezi un mic dejun delicios în numai câteva minute. Combină felii de țelină fiartă cu o linguriță de ulei de măsline și 10-15 nuci caju și dă la cuptorul cu microunde timp de 2 minute. Savurează micul dejun pe bază de fibre și proteine, care îți dă energie până la ora prânzului.

 
5. La friptura de curcan

O altă modalitate rapidă pentru a folosi țelina este să o utilizezi ca umplutură pentru un curcan la cuptor. Amestecă felii de țelină cu felii de măr, pune-le în interiorul curcanului, unge-l cu ulei de măsline, adaugă puțină sare de mare și dă la cuptor pentru a obține o friptură fragedă pentru ocaziile speciale sau de sărbători.

 
6. La sosurile pentru pește

Gustul țelinei se potrivește de minune cu peștele cu savoare intensă precum macroul. Mixează țelina cu măsline Kalamata, bulion și ulei de măsline pentru a obține un sos delicios, cu mai puține calorii decât variantele de pe rafturile magazinelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată