Cum să faci pateu vegetal acasă? 7 rețete de post care se fac rapid

de Ioana Maroşan, 6 Decembrie 2017

Dacă vrei să înlocuiești pateul cu varianta lui de post trebuie să încerci aceste rețete! Poți să faci acasă pateu vegetal delicios și sănătos.
Pentru un mic dejun de post, pateul vegetal făcut în casă poate să fie o soluție rapidă și la îndemână pentru oricine. Poți să-l prepari la finalul săptămânii, astfel încât să ai pateul în frigider pentru diminețile când ești pe fugă. Așa te asiguri că vei mânca produse sănătoase în zilele de post, fără să faci excese de cartofi prăjiți, covrigi și alte semipreparate din comerț care conțin aditivi nocivi pentru sănătate.

Ca să eviţi pateul vegetal din comerţ, iată câteva reţete simple pe care le poţi face atunci când ţii post:

1. Pateu cu boabe de fasole albă

Nici nu îţi închipui cât de gustoasă este această pastă. Se prepară foarte simplu.
Mixează în robotul de bucătărie: fasole albă, 2 căţei de usturoi, zeamă de lămâie, muştar, ulei de măsline, sare de mare, piper negru şi puţină curcumă.


2. Pateu de linte cu cimbru şi curry

Amestecă în robotul de bucătărie: linte fiartă (sau conservă) cu ulei de măsline, sare, piper, puţină zeamă de lămâie, usturoi, curry şi cimbru.


3. Pateu de conopidă şi mei

Amestecă în robotul de bucătărie: conopidă fiartă cu mei fiert, ulei de măsline, sare, piper, usturoi şi boia iute sau afumată.


4.
Hummus sau pastă de năut

Ai nevoie de o conservă cu boabe de năut fierte, usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, pastă de susan, sare şi piper. În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. De asemenea, o combinație foarte gustoasă vei obține dacă adaugi ardei copt și roșii uscate în ulei.


5. Pateu din seminţe de floarea soarelui cu ardei

Se pune o jumătate de cană cu seminţe de floarea-soarelui la înmuiat în apă, de seara până dimineaţă. Apoi se amestecă în blender cu ardei capia, boia afumată, sare, piper şi un căţel de usturoi.


6. Pateu de sfeclă cu nuci caju şi pastă de susan

Sfecla se fierbe, iar nucile caju de lasă la înmuiat câteva ore. Se amestecă în blender cu pastă de susan, ulei de măsline, sare, piper şi puţin oţet sau zeamă de lămâie.


7. Pateu de ciuperci și nuci

Ciupercile se înăbușă cu multă ceapă și tarhon, după care se mixează în robotul de bucătărie împreună cu un pumn de nuci coapte. Se asezonează după gust cu sare, piper, fulgi de ardei iute și tarhon uscat. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;