Ciocolata nu iti afecteaza sanatatea

Cu siguranta ai aflat ca ciocolata nu este recomandata atunci cand te lupti cu celulita. Considerata inamicul siluetei tale, este eliminata din orice regim de slabit. Chiar daca esti la dieta, ai destule motive pentru a nu te priva total de acest deliciu. Secretul consta in a pastra masura. Poti consuma zilnci doua cuburi de ciocolata fara ca aceasta sa-ti afecteze dieta. In plus, te simti mult mai bine cand efortul de a tine un regim iti este rasplatit cu un desert atat de delicios, fie el si in cantitati mici.

Pe langa gustul si savoarea sa, ciocolata este recunoscuta pentru avantajele pe care le aduce sanatatii noastre. Un studiu recent, desfasurat la inceputul anului, arata ca substantele chimice antioxidante pe care le contine ciocolata neagra au numeroase virtutii: sunt stimulenti cardiaci, scad presiunea arteriala, lupta impotriva colesterolului si stimuleaza activitatea intelectuala.
Astfel, ciocolata poate actiona in prevenirea bolilor cardio-vasculare.

Este bine stiut faptul ca riscul cresterii acumularii de colesterol in organism este favorizat de alimentele bogate in grasimi saturate. In ciuda acestui fapt, este cert ca nu toate grasimile saturate sunt la fel de nocive. Anumite grasimi nu au in realitate nicio repercusiune asupra colesterolului. Acest lucru este valabil pentru acidul stearic, care reprezinta o treime din materiile grase pe care le contine ciocolata.

Cu siguranta ai observata ca, atunci cand esti un pic deprimata, o bucatica de ciocolata te aduce pe linia de plutire. Bogata in magneziu, ea este un aliment antistres, care induce relaxare.
In plus, mai contine si serotonina, substanta care ne induce strarea de fericire. De adsemena s-a demonstrat faptul ca ciocolata imbunatateste imunitatea organismului, participand astfel la diminuarea riscurilor anumitor tipuri de cancer.

Ciocolata neagra elimina starea de oboseala si ne dinamizeaza, fiind recunoscuta ca actionand favorabil asupra starii noastre generale de spirit. Ea este bogata in potasiu, magneziu, calciu, fosfor si fier, indispensabil femeilor. In plus, ciocolata neagra actioneaza impotriva imbatranirii, continand elemente nutritive esentiale si vitamina A, B, B2, P si E.

Ideile false care circula in ceea ce priveste efectul consumului de ciocolata nu se rezuma doar la influentea ei asupra cresterii glicemiei.
Cu siguranta ai auzit adesea ca cicolata favorizeaza aparitia acneei. Cercetarile au demonstrat insa ca nu exista nicio legatura intre ciocolata si acnee. Desi se spune ca dulciurile determina aparitia cariilor, cicolata contine cacao iar aceasta tanina, care diminueaza formarea placii dentara, micsorand astfel riscul aparitiei cariilor. Proteinele lactice pe care le contine ciocolata cu lapte si acidul oxalic au un efect similar, micsorand productia de acid.

Un lucru este insa cert: atunci cand tii in mana o tableta de ciocolata cu greu te poti rezuma la cateva cuburi. In ciuda beneficiilor pe care le aduce ciocolata sanatatii tale, nu trebuie sa uiti ca lucrurile bune sunt cu masura.
Daca mananci prea multa ciocolata, iti ruinezi dieta si risti sa fii afectata de efectele negative, care primeaza celor benefice. Studiile au aratat ca cele mai bune rezultate sunt date de un consum constant de ciocolata asa ca poti rontati linistita doua cuburi zilnic, fara a te simti vinovata si a avea remuscari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod