Ciocolata neagra

Ciocolata menţine corpul tânăr? Adevărul te va surprinde

Ciocolata neagră este considerată un superaliment cu multiple beneficii pentru corp. Descoperă ce efecte are şi dacă menţine corpul tânăr!
Chiar dacă intră în categoria dulciurilor, ciocolata are beneficii pentru sănătate datorită conţinutului său bogat în antioxidanţi şi minerale. Dar, trebuie să optezi pentru ciocolata cu un conţinut cât mai ridicat de cacao, deoarece va conţine mai puţin zahăr şi corpul tău va beneficia de pe urma antioxidanţilor existenţi în ea.

O ciocolată neagră, cu un conţinut de peste 70% cacao va avea şi mai puţine ingrediente, în general unt de cacao, pudră de cacao, lecitină de soia, zahăr nerafinat şi extract de vanilie. În schimb, dacă te vei uita pe eticheta unui sortiment de ciocolată cu lapte vei constata că zahărul este primul ingredient şi lista va conţine mai mulţi aditivi necunoscuţi.

Cea mai bună alegere este ciocolata făcută cu cacao crudă, nerafinată, însă aceste sortimente de ciocolată sunt mult mai scumpe. În aceste sortimente conţinutul de zahăr este foarte mic sau chiar înlocuit cu extract de stevia, iar în plus corpul va beneficia de efectul puternic anti-aging al pudrei de cacao neprocesată.

Iată la ce este bună ciocolata neagră consumată cu moderaţie şi cum menţine ea corpul tânăr:Păstrează creierul tânăr


Teobromina din boabele de cacao are un efect spectaculos asupra capacităţii de concentrare. Efectul ei stimulent este unul mult mai uşor decât cel al cofeinei din cafea. De asemenea, circulaţia sanguină este mai bună după ce consumi o cantitate mică de ciocolată neagră, iar acest lucru conduce la o oxigenare mai bună a creierului. Un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că ciocolata neagră are efect neuroprotector şi previne îmbătrânirea prematură a creierului.

Un alt studiu apărut în 2014 a scos în evidenţă faptul că un anumit compus din ciocolata neagră, numit lavado, previne şi reduce riscul de a suferi de maladia Alzheimer, scrie publicaţia medicalnewstoday.com


Păstrează inima tânără


Un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că boabele de cacao şi ciocolata cu un conţinut mare de cacao protejează inima de boli grave.
De asemenea, s-a constatat că ciocolata neagră este de folos persoanelor care suferă de hipercolesterolemie şi hipertensiune arterială, deoarece reduce nivelul colesterolului rău şi scade tensiunea arterială.


Păstrează pielea tânără


Cacaua este recunoscută pentru efectul său anti-aging asupra pielii. Potrivit specialiştilor, ea are un conţinut mai ridicat de antioxidanţi decât ceaiul verde şi vinul roşu. Astfel că, două pătrăţele de ciocolată cu un conţinut foarte ridicat de cacao aduc numai beneficii pentru circulaţia sângelui şi, implicit, este îmbunătăţit şi aspectul pielii.

Un studiu apărut în Journal of Investigative Dermatology şi citat de publicaţia The Mirror arată că în cacao se regăsesc anumite substanţe care inhibă procesul de îmbătrânire a pielii şi previn apariţia ridurilor, în special în cazul persoanelor care petrec multe ore la plajă.
Cercetarea arată că substanţele din cacao combat efectele nocive ale radiaţiilor solare, protejând astfel pielea de îmbătrânirea prematură.


Are un conţinut ridicat de minerale esenţiale pentru sistemele osos, nervos şi circulator


Magneziul, cuprul, manganul şi fierul sunt mineralele care se regăsesc din abundenţă în ciocolata neagră şi au un rol protector asupra corpului. Oasele, celulele nervoase şi sistemul circulator au nevoie de aceste minerale pentru a funcţiona cum trebuie şi a păstra sănătatea organismului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată