Cele mai falsificate alimente pe care le consumi frecvent

Cafeaua măcinată şi mierea de albine sunt doar două dintre cele mai falsificate alimente din lume. Dar, mai sunt şi altele pe care le consumăm cu regularitate!
Produsele din ziua de astăzi sunt cu uşurinţă falsificate şi unii producători nu au nicio mustrare de conştiinţă când fac acest lucru. Cafeaua măcinată, mierea de albine, uleiul de măsline sunt câteva dintre cele mai falsificate alimente care se regăsesc cu regularitate în alimentaţia noastră, scrie BrightSide.

Iată la ce trucuri apelează producătorii şi care sunt cele mai falsificate alimente:


1. Cafeaua măcinată

Când cumperi cafea măcinată sigur nu te gândeşti că ea ar putea să conţină şi orz, grâu sau boabe de soia prăjite. Te aştepţi să fie doar boabele de cafea măcinate şi să savurezi o cafea delicioasă. Dar, cafeaua măcinată se numără printre cele mai falsificate alimente din lume, aşa că nu ştii niciodată ce găseşti în ea! Pentru a evita acest lucru este recomandat să alegi cafeaua boabe pe care să o macini acasă.


2. Uleiul de măsline

Este un alt produs pe care unii producători îl vând amestecat cu ulei de soia, porumb sau palmier. Un ulei de măsline bun trebuie să formeze sedimente atunci când îl laşi puţin la frigider şi se va solidifica.
De asemenea, mirosul şi aroma trebuie să fie puternice, iar gustul uşor amărui. Este de preferat să optezi pentru sortimentele de uleiuri de măsline presate la rece, păstrate în sticle închise la culoare pentru a evita oxidarea lui.


3. Sushi

Potrivit site-ului BrightSide, există deseori posibilitatea ca somonul să lipsească cu desăvârşire atunci când comanzi sushi. Un alt tip de peşte pentru care se foloseşte colorant alimentar poate să-l înlocuiască cu succes fără să-ţi dai seama. De aceea, sushi a ajuns să fie considerat unul dintre cele mai falsificate alimente din lume.


4. Parmezanul

El poate să conţină aşchii de lemn atunci când este falsificat. Este de preferat să nu alegi parmezanul gata ras, ci o bucată mai mare sau chiar să cumperi o roată întreagă pe care o poţi păstra la congelator pentru mai mult timp.



5. Mierea de albine

Este printre cele mai falsificate alimente, deoarece se lungeşti cu sirop de zahăr sau fructoză. De asemenea, fiind adesea fiartă, ea îşi pierde absolut toate proprietăţile. Ca să verifici dacă mierea este falsificată există foarte multe teste pe care le poţi face:
  • Se întoarce borcanul cu miere de albine invers. Mierea pură trebuie să se prelingă foarte încet şi să formeze o bulă de aer care urcă lent.
  • Se introduce o linguriţă în borcanul cu miere şi apoi se ridică. Dacă "firul" mierii nu se întrerupe atunci ai ales o variantă de calitate.
  • Se toarnă puţină miere pe un şerveţel, iar dacă aceasta este absorbită sau lasă urme umede, înseamnă că are adaos de apă.
    În schimb, dacă mierea rămâne la suprafaţa şerveţelului, atunci înseamnă că nu are adaos de apă. Mierea pură nu se absoarbe, însă din nefericire nici cea cu adaos de sirop de zahăr nu va fi absorbită de şerveţel. Prin urmare, testul te va clarifica doar în privinţa adaosului de apă din miere.


6. Orezul

Este un alt aliment care se falsifică des, iar trucul folosit este considerat unul dintre cele mai periculoase pentru sănătate. Ştiai că se amestecă amidon cu plastic pentru a obţine un orez falsificat? Arată foarte aproape de produsul real, iar unii producători folosesc arome pentru a-i conferi acelaşi miros. Orezul astfel falsificat nu se va scufunda în apă şi arde cu uşurinţă dacă îl pui lângă o flacără.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ISTRATIE DUMITRU pe 28 Apr 2017, 22:48
    Falsificarea Mierii de albine

    Cele TREI teste sunt...... aleatorii, neconcludente. daca este apa in miere iti poti da seama deoarece ea devine acida, fermenteaza si degaja un miros caracteristic de otet. Nu exista apicultori , comercianti care sa falsifice cu apa mierea de albine. BULA ce se formeaza o da DENSITATEA si maturarea mierii. Mierea recoltata pe timp ploios, din facuri necapaciti este o miere in care BULA fuge prin borca. Nu se pune problema de falsificare ci, nepricepere, nestiinta la momentul extractiei mierii din faguri. Mierea pura este cea recoltata de catre si numai de catre ALBINE. Hranirea familiilor de albine cu ,,surogate" inainte de cules cu mai mult de 0,300 l/zi si hranirea in timpul culesurilor este cel MAI MARE PERICOL DE FALSIFICARE a mierii. Atentie! Cel mai usor este falsificata mierea de SALCAM.

    0
    0

  • Namir Nausmag pe 27 Apr 2017, 13:00
    Cele mai falsificate

    Acest articol contine foarte mult adevar,dar testul propus pentru miere nu este elocvent. Testul de cristalizare este mai précis. Oricum sunt multi sarlatani pe piata. Este bine sa fim informati.

    1
    0

  • LauraMid pe 24 Apr 2017, 15:25
    Cele mai falsificate alimente pe care le consumi frecvent

    Un articol foarte informativ si bun .

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod