Cele mai bune alimente bogate în vitamina B6. Bananele și năutul sunt doar câteva dintre ele

Vitamina B6 lipsește adesea din dieta noastră, de aceea este foarte important să cunoști care sunt cele mai bune alimente bogate în vitamina B6 pentru a le include în alimentația ta!

 

Descoperă care sunt cele mai bune alimente bogate în vitamina B6 și include-le în dieta ta zilnică!

Vitamina B6 sau piridoxina este una dintre cele opt vitamine B. Toate aceste vitamine sunt implicate în procesul de transformare a alimentelor în energia necesară pentru funcționarea normală a organismului nostru. Elementele nutritive din această familie esențială de vitamine sunt necesare funcțiilor vitale din organism.

Aceste funcții includ reducerea stresului și menținerea unei stări bune de sănătate. Pe lângă toate acestea, vitamina B6 are o serie de alte roluri importante. Așadar, este esențial să consumi suficiente alimente bogate în vitamina B6 pentru a te simți bine și a rămâne sănătos.

 

Ce este vitamina B6


Vitamina B6 este o vitamină solubilă în apă, ceea ce înseamnă că organismul nu o păstrează în cantități mari. Orice exces de care organismul nu are nevoie este excretat în urină. Acesta este motivul pentru care este extrem de important să consumăm alimente bogate în nutrienți în fiecare zi.


Ce beneficii are vitamina B6


Această vitamină participă la peste 100 de reacții enzimatice, care sunt în mare parte legate de metabolismul proteinelor. De asemenea, joacă un rol important în alte procese metabolice care implică aminoacizi, carbohidrați și lipide.

Mai mult decât atât, vitamina B6 este implicată în producerea hemoglobinei, o proteină care transportă oxigenul către celule. Dacă nivelul hemoglobinei este scăzut, celulele nu obțin suficient oxigen și crește riscul de a dezvolta anemie.

 

Citește și: 12 alimente pe care probabil le-ai consumat greșit toată viața.

Roșiile se numără printre ele!


O altă funcție majoră a acestei vitamine este promovarea producției de neurotransmițători în creier. Prin urmare, este importantă pentru dezvoltarea unui creier sănătos. Pe lângă transportul semnaleleor de la un neuron la altul, neurotransmițătorii contribuie și la producerea de hormoni care influențează starea noastră de spirit și ciclul somnului.

Conform unor studii, persoanele cu nivel scăzut de vitamina B6 prezintă un risc mai mare de boli de inimă. Deoarece vitamina B6 reduce nivelul de homocisteină în sânge, un supliment de vitamina B6 poate preveni înfundarea arterelor și poate reduce riscul apariției afecțiunilor cardiace.



Datorită faptului că reduce nivelul de homocisteină, vitamina B6 poate preveni și bolile oculare, în special degenerarea maculară legată de vârstă. Acest tip de pierdere a vederii a fost legat de niveluri ridicate de homocisteină, astfel încât un aport suficient de vitamina B6 poate scădea riscul apariției acestei afecțiuni.

 

Cele mai bune alimente bogate în vitamina B6:

1 din 14

Banane

Când vorbim despe fructe care conțin vitamina B6, bananele sunt o alegere excelentă. O banană medie conține 20% din necesarul zilnic. Mai mult decât atât, acest fruct este o sursă bogată de fibre dietetice și vitamina C.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod