Ce spune tipul de friptură pe care îl mănânci despre tine

Spune-mi ce friptură mănânci, ca să-ți spun ce fel de persoană ești! Cum ți se pare friptura care nu este gătită la aceeași temperatură la care o faci tu de obicei?
Ei bine, există și câteva explicații științifice care îți indică ce spune tipul de friptură pe care îl mănânci despre tine. Ești curioasă? Iată ce poți afla despre o persoană în funcție de modul în care preferă friptura!

Tipul de friptură pe care îl mănânci și corelația cu personalitatea ta


1. Friptura în sânge


Dacă ar exista o comunitate pentru iubitorii de biftec tartar, probabil că ai discuta mereu cu ceilalți membri despre avantajele alegerii fripturii în sânge. Însă nu multe persoane aleg această modalitate de preparare a fripturii, cei care merg pe această variantă având un simț mai dezvoltat al masculinității.

2. Friptura medium rare


Nu îți place să mănânci friptura în sânge pentru că nu te simți bine gândindu-te cum a fost obținută această carne de friptură. Știi și că schimbările climatice sunt cât se poate de reale și că friptura ar trebui să fie gătită ușor.

3. Friptura gătită mediu


Persoanele care mănâncă friptură gătită mediu își doresc să ajungă la punctul perfect al fripturii medium rare, pe care o recomandă și mulți specialiști bucătari, însă nu pot încă. Aceste persoane iubesc confortul și predictibilitatea.
Sunt îngrijorate în legătură cu problemele pe care le poate aduce carnea care nu este gătită suficient, cu toate că știu că gustul fripturii medium rare este cel mai bun. 

4. Friptura făcută medium-well


Dacă te numeri printre cei care mănâncă friptura mediu spre bine făcută, încerci să faci parte din gașca persoanelor care apreciază gustul adevărat al fripturii, însă nu poți cu adevărat. Așa că alegi friptura cu puțin roz la mijloc, deși ți-ai dori cu disperare să o comanzi bine făcută. 

5. Friptura bine făcută


În această categorie cred că se încadrează majoritatea mamelor. Acestea își doresc ca friptura să nu conțină absolut nicio bacterie, astfel încât copiii lor să nu se poată îmbolnăvi din cauza unui preparat alimentar. 

6. Friptura de șeitan (care înlocuiește carnea)


Aceasta este alternativa vegetarienilor. Șeitanul reprezintă un amestec de făină cu un conținut bogat de gluten împreună cu apă, amestec din care este îndepărtat ulterior amidonul.
Iar produsul final are o consistență și o textură asemănătoare cu friptura. Friptura de șeitan nu este considerată cu adevărat friptură de către iubitorii de carne. Însă cei care vor să ducă o viață lipsită de carne sunt recunoscători pentru invenția acestei rețete. Iar ambiția lor este nemărginită.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod