Ce proprietăți are gălbenușul de ou crud: 2 motive să-l consumi

Multe persoane nu pot percepe consumarea ouălor crude, însă gălbenușul de ou crud aduce mult mai multe beneficii pentru sănătate decât varianta gătită a acestuia.
Grijile celor mai multe persoane constau în riscul salmonellei. Un studiu realizat în acest domeniu a ajuns la concluzia că doar unul dintre 30.000 de ouă prezintă urme de salmonella. Acest lucru înseamnă că ai putea mânca un ou crud în fiecare zi, pentru tot restul vieții tale, iar statistic nu vei fi supusă niciodată la salmonella. De asemenea, acest studiu a fost realizat pe ouăle care provin din crescătorii de găini, așa că riscul de a fi expusă la salmonella s-ar putea să fie și mai mic în cazul ouălor pasteurizate.
Iată ce beneficii are gălbenușul de ou crud!

2 motive să consumi gălbenușul de ou crud


1. Aduce un aport important de antioxidanți organismului


Un alt studiu a ajuns la concluzia că gălbenușul de ou crud conține aproximativ de două ori mai mulți antioxidanți decât un măr roșu mare. Același studiu a arătat că, atunci când este gătit oul, nivelul antioxidanților scade aproape la zero.

2. Conține factori de transfer


Cel de-al doilea motiv care ar trebui să te convingă să mănânci gălbenușul de ou crud este acela că acest aliment conține compuși numiți factori de transfer. Aceștia sunt, de fapt, compușii care transferă imunitatea de la găină la puii în curs de dezvoltare.
Oamenii pot absorbi și utiliza aceste beneficii pentru sistemul imunitar, atunci când mănâncă gălbenușuri de ou crude. Acesta este cel mai rapid și puternic mod de a consolida imunitatea. În principiu, preiei anticorpi pentru sistemul imunitar, care sunt eficienți în lupta împotriva agenților patogeni cu care au intrat în contact găinile. 

În schimb, nu ar trebui să mănânci albușul de ou crud. Acesta conține un antinutrient denumit avidină, care se leagă de biotină. Dacă mănânci albuș de ou crud în fiecare zi, vei avea un deficit de biotină.
Se crede că, în mod obișnuit, gătitul dezactivează avidina, însă nu complet. 

Te-am convins de beneficiile pe care le aduc organismului gălbenușurile de ou crude? Acestea au multe vitamine și minerale, antioxidanți puternici și reprezintă unele dintre cele mai bune alimente pentru întărirea sistemului imunitar. Dacă nu îți place deloc gustul gălbenușului crud, încearcă să gătești oul ușor și să păstrezi gălbenușul aproape crud. Dacă vrei să ajungi să poți mânca gălbenușul crud, încearcă să îl ascunzi în diferite preparate făcute cu ajutorul blenderului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod