Ce este ceaiul matcha și de ce trebuie să-l consumi

Ceaiul matcha are un gust delicios. Cu toate acestea, există mai multe detalii ale acestei băuturi verzi gustoase pe care ar trebui să le iei în calcul pe lângă aroma sa și textura cremoasă. Iată motivele pentru care ar trebui să bei ceaiul matcha!

De ce ar trebui să bei ceaiul matcha?


Ceaiul matcha are un conținut bogat de antioxidanți, care stimulează metabolismul și încetinește sau oprește creșterea celulelor canceroase. Ceaiul acesta este și o sursă bogată de polifenoli, care pot împiedica, de asemenea, apariția cancerului și bolilor de inimă, precum și regla nivelul glicemiei. Din moment ce consumi efectiv frunze, pudra matcha conține un conținut mic de fibre, care îți poate îmbunătăți digestia. În plus, datorită faptului că matcha este crescută de obicei la umbră, această plantă conține mai multă clorofilă, iar unii specialiști sunt de părere că poate ajuta la detoxificarea corpului și vindecarea mai rapidă a rănilor.

Unele studii au descoperit că ceaiul matcha poate ameliora stresul.
Matcha conține un compus amino numit L-teanină, care are un efect calmant, relaxant.
De asemenea, acest ceai este energizant și te poate ajuta să lucrezi mai bine. Matcha are de trei ori mai multă cafeină decât ceaiul verde obișnuit, adică aproximativ echivalentul unei cești de cafea, creând un sentiment de calm alert. Consumul ceaiului matcha îmbunătățește capacitatea de multitasking, crește viteza de percepție, reduce oboseala indusă de muncă, îmbunătățește memoria și concentrarea.

Ceaiul matcha reprezintă cel mai comun mod de a consuma matcha, însă nu este și singura cale.
Deoarece frunzele matcha sunt consumate sub formă de pulbere, le poți asocia și cu alimentele solide, în loc de a dizolva pudra în apă. Poți încorpora pulberea matcha în orice, de la brioșe pentru micul dejun la supă de broccoli și diferite prăjituri. O poți include chiar și în guacamole.

Ceaiul matcha vine și cu o veste mai puțin bună la pachet - acesta poate conține plumb.
Ceaiul verde, în special ceaiul verde cultivat în China, conține plumb, care este absorbit din mediul înconjurător.
Din cauza faptului că atunci când bei ceaiul verde matcha consumi practic frunzele matcha, în loc de a lăsa frunzele la infuzat, după care să le arunci, ceaiul matcha conține mai mult plumb. Cercetările realizate de The New York Times estimează că ceaiul verde matcha conține de aproximativ 30 de ori mai mult plumb decât ceaiul verde obișnuit. Cu toate acestea, nu ar trebui să eviți complet consumul de ceai matcha. Limitează-te la o cană pe zi și nu îl oferi copiilor!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod