7 alimente care îți dau o stare proastă

7 alimente care îți dau o stare proastă

Nu ai nicio problemă, totul merge bine, nu este nimic care să te deranjeze, cu toate acestea ai o stare de spirit proastă și nu ai chef de nimic.
Este o situație cu care se confruntă numeroase persoane, iar de vină ar putea fi alegerile alimentare. Unele alimente, în special cele procesate și pline de aditivi, ne afectează starea de spirit prin compoziția lor. Iată care ar putea fi vinovații pentru starea proastă cu care te confrunți din senin:

Băuturile dietetice

Aspartamul, un îndulcitor sintetic folosit în băuturile dietetice, conține un aminoacid numit fenilalanină. În unele studii acest aminoacid a fost asociat cu scăderea producției de serotonină în organism. Serotonina este un neurotransmițător care reglează starea emoțională și oferă o senzație de bine, fiind cunoscută și ca "hormonul fericirii".

Batoanele de ciocolată sau cereale

Acele batoane extrem de dulci pe care nu ți le poți refuza atunci când simți o poftă serioasă de dulce conțin cantități extrem de mari de zahăr. Acestea produc un efect în cascadă.
Cresc brusc nivelul energiei, care apoi scade la fel de brusc. Iar când nivelul zahărului din sânge scade sub limita normală, în organism sunt eliberați hormoni ai stresului, care provoacă stări emoționale puternic alternante.

Dulciurile ambalate din comerț

Nu este o surpriză că zahărul în exces este vinovat pentru stările proaste pe care le avem uneori. Dar dulciurile din magazine, în special cele colorate, cu glazură și toppinguri sunt și mai periculoase pentru că pot conține coloranți artificiali. Aceștia au fost asociați cu deficitul de atenție și hiperactivitatea în special în cazul copiilor.
Prin urmare, dacă vrei neapărat ceva dulce, atunci alege o prăjitură proaspătă în locul unor dulciuri ambalate.

Mâncarea fast-food

Mâncarea de tip fast-food conține grăsimi trans, în special uleiuri hidrogenate. Studiile au evidențiat faptul că aceste uleiuri afectează echilibrul acizilor grași benefici din organism, așa cum sunt omega-3. Iar un nivel scăzut al omega-3 a fost asociat cu stări de pesimism, depresie și agresiune.

Margarina

Pentru că este grăsime trans pură, margarina este unul dintre cele mai nocive alimente pentru sănătatea și starea ta emoțională. Așa cum spuneam mai sus, grăsimile trans afectează nivelul omega-3, acizi grași benefici pentru corp și creier.

Gustările sărate

Verifică lista de ingrediente data viitoare când deschizi o pungă de chipsuri sau alune. Multe astfel de gustări sărate conțin monoglutamat de sodiu, un aditiv care are rolul de a intensifica aroma.
Nu doar că îți poate da o stare de slăbiciune și oboseală, dar această substanță provoacă și dureri de cap.

Conservele

Fasolea, supa sau diverse alte preparate vândute în conserve conțin adesea cantități mari de sare și monoglutamat de sodiu. De asemenea, o substanță cunoscută ca BPA, care se găsește în produsele conservate în cutii din tablă, poate interfera cu zone ale creierului responsabile pentru reglarea stărilor emoționale și a memoriei.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod