Retete italiene prosecco

6 rețete cu specific italienesc pe care să le combini cu prosecco

Adori preparatele din cadrul bucătăriei italiene dar nu știi care se servesc alături de prosecco? Testează rețetele propuse și consumă în tihnă un pahar de prosecco în timp ce le savurezi.
Rețetele culinare din Italia pun accentul pe simplitate. Evidențiază aroma naturală a ingredientelor și transformă un fel de mâncare obișnuit într-unul senzațional cu ajutorul condimentelor plasate strategic și folosindu-se de complementaritatea dintre diferite alimente. Dacă te gândești bine vei realiza că felul de a găti al italienilor este foarte asemănător cu natura băuturii prosecco.
În cadrul procesului de producție pentru prosecco se utilizează o tehnică simplificată pentru obținerea vinului, cu reguli ușor de urmat și care pun în valoare aromele specifice strugurilor Glera din care este obținut. Un alt lucru care face bucătăria italiană foarte populară este talentul de a combina băuturile cu mâncarea servită, iar prosecco pare creat special pentru a fi băut lângă un deliciu tentant.
Aroma delicată și aciditatea băuturii nu vor intra în contradicție cu gustul mâncării și nici nu vor predomina gustul final, ci vor susține și amplifica aromele componente ale preparatelor potrivite.

 
Iată care sunt rețetele simple și gustoase care se potrivesc cu un pahar de prosecco:

 
1.
Omletă cu mozarella și ciuperci

Este o rețetă simplă, gata în numai 3 minute, care evidențiază aroma ciupercilor cu ajutorul usturoiului și nucșoarei.
Contribuția specifică a bucătarilor italieni se remarcă prin folosirea brânzei mozarella și adăugarea uleiului de măsline sau a untului, care creează o textură pufoasă și aromată.
 
Ingrediente:
- 300g de ciuperci Porcini, tocate mărunt;
- 250g de brânză mozarella;
- un cățel de usturoi;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- o lingură de unt;
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- ½ linguriță de nucșoară;
- ½ linguriță de sare.
 
Cum se prepară:
Rumenește ciupercile în unt și ulei de măsline timp de 5 minute, apoi adaugă pătrunjelul și usturoiul. După 1 minut adaugă mozarella, ouăle bătute, sarea și nucșoara. Lasă 3 minute, apoi poți savura cu un pahar de prosecco.

 
2.
Crostini (4 variante)

Sunt bucăți de pâine prăjită servite cu toppinguri apetisante, ținând loc de aperitive. Le poți savura în orice moment al zilei, iar combinațiile de arome sunt foarte interesante. Se potrivesc de minune cu prosecco pentru că stimulează apetitul și băutura delicată le evidențiază gustul bun. Vei avea nevoie de pâine prăjită, preferabil tip ciabatta și toppinguri utile.
 
Iată ce variante poți încerca:
 
Crostini cu roșii uscate și ricotta
- felii de pâine prăjită ciabatta;
- ulei de măsline extravirgin;
- roșii uscate;
- brânză ricotta rasă.
 
Crostini cu măsline și anșoa
- felii de pâine prăjită ciabatta;
- ulei de măsline extravirgin;
- măsline din Liguria;
- file de anșoa în ulei.
 
Crostini cu brânză și ciuperci
- felii de pâine prăjită ciabatta; 
- ulei de măsline extravirgin;
- felii de brânză casatella;
- ciuperci sotate.
 
Crostini cu parmezan și șuncă presată
- felii de pâine prăjită ciabatta;
- ulei de măsline extravirgin;
- parmezan ras;
- felii de șuncă presată de curcan sau de vită.

 
3.
Spaghete cu scoici și sos de prosecco

Italieniii au foarte multe metode pentru a prepara pastele, iar această rețetă evidențiază imediat aroma scoicilor, completată de vinul prosecco. Dacă vei adăuga un pahar din această băutură și în timp ce savurezi spaghetele vei fi cucerit de savoarea inconfundabilă.
 
Ingrediente:
- 500g de spaghete din grâu dur;
- 1kg de scoici bine curățate;
- un cățel de usturoi;
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- ¼ linguriță de piper;
- un pahar de prosecco.
 
Cum se prepară:
Pregătește spaghetele al dente într-o oală mare. În paralel pune uleiul de măsline, usturoiul și scoicile într-o tigaie, la foc mic. Lasă 2 minute, apoi adaugă prosecco. Acoperă cu un capac și lasă să se pătrundă până când se deschid scoicile. La final pune spaghetele și amestecă bine.
Servește imediat cu pătrunjel și piper proaspăt măcinat. Maeștrii bucătări te sfătuiesc să savurezi un pahar de prosecco în timp ce pregătești pastele, să pui un pahar la sos și să rezervi un pahar și pentru fiecare oaspete.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod