5 delicii de post

Salata de iarna cu sfecla (10 portii) Timpul necesar prepararii: 40 minute.

Ingrediente

4 conserve de sfecla sau 2 radacini se sfecla proaspata curatata si feliata;
2 hasme maruntite
4 linguri ulei de masline
3 ramurele de magheran proaspat (sau 2 linguri uscat)
3 ramurele de cimbru proaspat (sau 2 linguri uscat)
3 ramurele de oregano proaspat (sau 2 linguri uscat)
sare si pier, dupa gust
cateva bucati de soia
120 g de branza (daca prepari salata cand nu esti in post)
1 felie de paine neagra taiata cubulete
zeama de la 1/2 lamaie
1/4 cana miere de albine
2 linguri de otet balsamic
zeama de la 1/2 portocala
cateva smochine maruntite
1 pumn de frunze proaspete de arugula (optional)


Mod de preparare:

  • se incalzeste cuptorul la 350 grade Celsius;
  • aseaza pe o folie de aluminiu bucatile de sfecla, lasand spatiu pentru a putea fi indoita folia;
  • presara deasupra hasmele maruntite, verdeturile proaspete si uscate;
  • stropeste pe deasupra cu ulei de masline si pune sare si piper, dupa gust;
  • indoaie folia astfel incat compozitia sa fie complet acoperita si lasa la cuptor timp de 30 de minute (ai optiunea de a prepara aceste bucate si la gratar);
  • se fierb bucatile de soia si se scurg de apa;
  • stropeste cubuletele de paine cu ulei de masline si lasa-le la cuptor 10-15 minute, pana cand devin usor crocante;
  • sosul: amesteca mierea de albine, zeama de lamaie, zeama de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul;
  • scoate sfecla de la cuptor; indeparteaza verdeata (daca ai folosit frunze proaspete) si varsa restul compozitiei pe un platou;
  • presara cubuletele crocante de paine, smochinele si sosul;
  • adauga soia (sau daca nu esti in post o poti inlocui cu felii de sunca) si amesteca in compozitie;
  • inainte de a servi se presara frunzele de arugula si branza (daca nu esti in post).
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • teodora pe 17 Dec 2007, 16:07
    Pilaful de orez

    Pilaful de orez mi se pare interesant am incercat si eu asa ceva dar am folosit in loc de orez fasole verde congelata...dar merita sa incec si varianta propusa de voi. Merci.

    0
    0

  • foxy pe 3 Dec 2007, 14:27
    Salata de cartofi si ....

    Contrast cam mare intre legumele fierte si semintele crude. Semintele crude, neprajite, se sparg greu intre dinti, in plus se mai agata cojile intre dinti uneori.

    0
    0

  • ica pe 22 Nov 2007, 10:56
    rasfat!

    va multumesc, mi-ati dat idei inovatoare si indraznete!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod