12 trucuri simple care-ţi uşurează foarte mult munca în bucătărie

Ca să salvezi o supă în care ai scăpat prea multă sare poţi să pui un cartof tăiat în sferturi care acţionează ca un burete, absorbind excesul de sodiu.
Câteva trucuri îţi pot face viaţa mai uşoară în bucătărie. De exemplu, este bine să ştii cum să păstrezi pâinea proaspătă, cum să storci mai multă zeamă de lămâie sau cum să procedezi atunci când ai ars orezul sau ai pus prea multă sare într-o supă. Descoperă cele mai interesante trucuri care te vor ajuta!

1. Cum să storci mai mult suc dintr-o lămâie


Un mic truc te va ajuta să storci toată zeama de lămâie, fără să iroseşti nimic. Înainte de a tăia lămâia, aceasta se spală bine şi se rulează prin presare cu palma pe blatul de bucătărie. Acest lucru va determina spargerea celulelor mici şi pline cu zeamă, ajutându-te să obţii mai mult suc. Apoi se pune la microunde 20 de secunde. Dar dacă nu vrei să recurgi la cuptorul cu microunde poţi să-l sari şi să treci la următorul pas: taie lămâia pe lungime, nu pe orizontală.


Vei obţine astfel de trei ori mai mult suc.


2. Cum să păstrezi pâinea proaspătă


Pune pâinea într-o pungă de plastic alături de un băţ de ţelină apio şi las-o acolo peste noapte. Pâinea va absorbi umezeala din ţelină şi se va păstra proaspătă şi moale. Ţelina apio nu are un gust puternic, prin urmare nu trebuie să te îngrijorezi pentru faptul că pâinea va împrumuta gustul său.


3. Cum să nu iroseşti rădăcina de ghimbir


Pentru că se pierde mult din miez atunci când foloseşti curăţitorul de legume şi cuţitul este de preferat să razi rădăcina cu ajutorul unei linguriţe. Astfel vei îndepărta doar coaja şi vei avea tot miezul intact pentru a-l folosi la diverse preparate.


4. Cum să păstrezi varza roşie de o culoare intensă şi după ce ai gătit-o


Stropeşte-o cu zeamă de lămâie după ce ai pus-o în cratiţă. Astfel vei păstra culoarea ei, truc care merge şi pentru legumele albe care se oxidează uşor.
Pentru legumele verzi nu funcţionează, deoarece ele conţin clorofilă, un alt pigment care le face să devină de un verde măsliniu atunci când vin în contact cu zeama de lămâie.


5. Cum să tai toate roşiile cherry deodată, nu pe rând


Aşază-le pe o farfurie, pune o altă farfurie peste ele şi apoi treci un cuţit foarte bine ascuţit printre cele două farfurii. Vei avea roşii cherry tăiate în jumătăţi, fără să le iei pe rând.


6. Cum să faci cuburi de gheaţă rapid


Foloseşte apa fiartă în prealabil şi răcită, în loc să pui apa de la robinet sau din sticlă. Se pare că procesul de congelare se desfăşoară mult mai rapid.


7. Cum să salvezi o supă dacă ai scăpat prea multă sare


Pune un cartof, curăţat de coajă şi tăiat în sferturi în oala cu supă. El va acţiona ca un burete, absorbind excesul de sare, după care îl poţi îndepărta.
Alte solţii ar fi să adaugi în supă o cană cu apă sau puţin zahăr brun.


8. Cum să salvezi orezul care s-a ars să nu aibă aroma de fum


Ia oala de pe foc şi pune deasupra orezului o felie de pâine timp de 10 minute. Aceasta va absorbi gustul ars al orezului. Când îl pui în farfurie lasă partea arsă şi arunc-o.


9. Cum să păstrezi legumele proaspete


Pune în sertarul frigiderului serveţele de hârtie care vor absorbi excesul de apă. Astfel, legumele vor rezista mai mult şi nu se vor strica foarte repede. Acelaşi lucru trebuie să-l aplici pentru verdeţuri. Aşază-le în pungi de pastic cu un şerveţel de hârtie pe fundul pungii.


10. Cum să faci brânzica de casă şi smântâna să reziste mai mult


Asigurâ-te că ai închis bine capacul ambalajului pe care-l foloseşti şi pune-l în frigider cu capul în jos. Acest lucru va crea un efect de vacuum si împiedică formarea bacteriilor care strică brânzeturile.



11. Cum să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi pe mâini


Foloseşte o lingură din inox pe care să o freci de mâini. Sulful din ceapă/usturoi este atras de metal şi astfel vei scăpa de mirosul de pe mâini după ce ai gătit.


12. Cum să scapi de mirosul uleiului după ce ai prăjit ceva în el


Pune în uleiul încins o bucată de ghimbir şi lasă-l 15 minute. Ghimbirul va absorbi mirosul uleiului şi astfel îl vei putea refolosi pentru alt preparat fără să fii nevoită să-l arunci.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod