10 reţete delicioase inventate din greşeală. Ce s-a întâmplat?


 
6. SANDWICH

John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich avea nevoie de ambele mâini pentru jocurile de noroc. Unii cred ca nobilul englez nu dorea să renunţe sub nicio formă la un joc de noroc intens pentru a cina, aşa că a cerut să i se aducă, la masa de joc, o bucată de carne între două felii de pâine.
 
7. COCA-COLA

Coca Cola a fost inventată, iniţial, ca un substitut al morfinei. John Pemberton era un veteran de război rănit, care a dezvoltat o adicţie pentru morfină. Şi-a propus să găsească un  substitut pentru a-şi ţine sub control dependenţa, astfel că în timpul unor experimente prin farmacia proprie a creat un tonic (reţeta originală Coca-Cola), pe bază de cocaină.

În 1887, un alt farmacist american, Asa Candler, a cumpărat reţeta pentru Coca-Cola de la Pemberton pentru 2.300 de dolari.

La sfârşitul lui 1890, Coca-Cola era deja una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare din America.

8. SOS WORCESTERSHIRE

Acest sos incredibil a fost inventat la o a doua încercare, iar fără greşeala a doi chimişti nu ar fi ieşit atât de bun. La începutul anilor 1800, Lordul Sandys le-a cerut lui John Wheeley Lea şi William Henry Perrins să recreeze o reţetă pe care a gustat-o în Bengal.

Lea și Perrins au încercat să recreeze sosul, însă nu au fost mulţumiţi de rezultat, aşa că l-au lăsat într-un borcan şi au uitat de el.
După doi ani, au redescoperit sosul, l-au gustat şi au realizat că este delicios.

9. ÎNGHEȚATA PE BĂȚ

Tânărul Frank Epperson şi-a uitat paharul de suc, cu o spatulă de lemn în interior, pe terasa casei sale din San Francisco. Peste noapte, sucul din pahar a îngheţat, iar când  Epperson a vrut să scoată băţul din pahar, acesta a ieşit cu tot cu sucul îngheţat.

10. CORNET DE ÎNGHEŢATĂ

La un târg din 1904, în oraşul American St. Louis, un vânzător de îngheţată a rămas în pană de farfurii.
A avut noroc cu un vecin, care l-a ajutat cu câteva gofre rulate. Şi uite aşa, astăzi ne bucurăm cu toţii de îngheţată la cornet!

maria-ionescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod