Vrei sa slabesti? Sari coarda!

Cine spune ca ai nevoie de echipamente de fitness extrem de costisitoare pentru a slabi sau pentru a te mentine in forma? Nu este nevoie sa investeti o avere in aparate fitness si in abonamente la sala. Ai nevoie numai de ceva vointa si o coarda de sarit.
Cine spune ca ai nevoie de echipamente de fitness extrem de costisitoare pentru a slabi sau pentru a te mentine in forma? Nu este nevoie sa investeti o avere in aparate fitness si in abonamente la sala.

Ai nevoie numai de ceva vointa si o coarda de sarit. Jocul atat de indregit in copilarie poate fi pus in practic si la varsta adulta, cu scopul de a elimina nesuferitele kilograme in plus. Daca mai punem la socoteala si faptul ca saritul corzii poate fi practicat si in casa, avem reteta unei activitati fizice simple si foarte eficiente. Vei putea elimina peste 160 de calorii in numai 15 minute.

Pentru ca si simpla coarda de sarit a "evoluat", o gasesti acum in varianta digitala, care monitorizeaza caloriile consumate, sariturile efectuate si cronometreaza durata sedintei de sarit.
Aceasta este dotata cu un aparat special pe unul dintre manere, suficient de inteligent incat sa iti ofere toate aceste informatii. Dar asta nu inseamna ca o coarda clasica ar fi mai prejos... Iata cateva exercitii de sarit coarda:


Exercitiul 1


Inainte de a sari efectiv coarda, realizeaza acest exercitiu de incalzire.
Intinde coarda pe podea. Stai in piciare deasupra corzii, cu picioarele usor departate.
Tine mainile si picioarele usor indoite, ridica palmele in laterale, intr-o postura asemanatoare unui portar la un meci de fotbal.
Sari cat poti de repede, pastrand pozitia, timp de 20 de secunde.
Coboara apoi cu palmele pe podea si efectueaza 5 flotari.
Ridica-te si repeta exercitiul.


Exercitiul 2


Stai cu picioarele apropiate si tine coarda de manere.
Sari coarda, indepartand picioarele in timpul saltului si flexandu-le usor la aterizare.

Realizeaza urmatoarea saritura cu coarda in spate, apropie picioarele si indreapta-le.
Sari apoi iar in fata, aterizand cu genunchii usor flexati.
Continua sa alternezi sariturile cu picioarele flexate si drepte timp de un minut.




Exercitiul 3


Tine picioarele usor departate si manerele corzii in maini.
Sari coarda, ridicand genunchiul drept in fata ta, cat mai aproape de nivelul coapsei.

Schimba picioarele la urmatoarea saritura astfel incat genunchiul stang sa fie ridicat.
Alterneaza genunchii in timpul sariturilor timp de un minut.



Exercitiul 4


Tine picioarele usor departate, tine coarda in maini.
Sari coarda, incarcand sa-ti atingi posteriorul cu calcaiul drept.

La urmatoarea saritura schimba picioarele, incarcand sa ajungi cu calcaiul stang cat mai aproape de posterior.
Realizeaza sase sarituri in total, alternand picioarele de fiecare data.

Sari apoi incercand sa ridici rapid ambele calcaie cat mai sus.
Repeta combinatia de sarituri timp de un minut.





Exercitiul 5


Intinde coarda pe podea.
Stai cu picioarele apropiate, in dreapta corzii, la unul dintre capete si cu fata indreptata spre celalalt capat.

Sari peste coarda in diagonala, spre partea stanga, pastrand picioarele lipite, apoi sari spre dreapta.
Continua sa sari in zig zag pana ce ajungi la capatul corzii.

Sari inapoi, cu spatele, spre capatul de la care ai pornit.
Continua sa sari inainte si inapoi timp de un minut.

Sursa foto: fitnessmagazine.com





Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentariile 1-50 din 71


  • elena pe 24 Ian 2010, 20:28
    slabit

    oare slabesti daca sari coarda?

    2
    3

  • Anamaria pe 25 Ian 2010, 09:36
    sigur

    Slabesti incet si sigur.... insa daca ai probleme cu genunchii, nu este indicat acest exercitiu fizic...sau poate insa nu trebuie exagerat... si daca vrei sa ai rezultate obtime, trebuie insistat la maxim.... In concluzie recomand acest exercitiu numai celor care nu au problema expusa mai sus. Spor la antrenament!!!!

    3
    0

  • Oana pe 25 Ian 2010, 09:36
    slabit

    Da, Elena. Slabesti mult si armonios sarind coarda. Eu am coarda de vreo 2 ani. Si am reusit sa slabesc destul de mult, de la 53 pana pe la 49 de kg. Asta cu efort minim. Cam 1 mie de sarituri, dar nu chiar in fiecare seara. Plus ca modeleaza posteriorul f frumos, il ridica, il bombeaza si picioarele par mai lungi.;))

    0
    0

  • Andreea Lazarescu pe 25 Ian 2010, 10:10
    Dupa ce sari coarda

    bea un "green smoothie"; un smoothie este o bautura preparata la blender; green inseamna verde si se refera, in acest context la plantele cu frunze verzi. Un pahar de green smoothie, in fiecare zi, vreme de o luna, va va scapa de cel putin 4 kilograme. Cu sau fara coarda :-). Cu drag, Andreea Lazarescu, raw survivor, www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com

    0
    0

  • mirela pe 25 Ian 2010, 11:18
    am nascut acum 1 an si am luat in plus 15 kg

    am nascut normal trei copii si cel deal patrulea prin cezariana (mi-am legat si tropele) .Vreau sa slabesc dar cand alerg ma dor oasele la picioare jos in( partea din fata )c-am cate minute trebuie sa fac exerciti sa sar coarda,si de cate ori pe zi?

    0
    0

  • Lemon pe 25 Ian 2010, 13:40
    Slabit

    Este un exercitiu f usor. Daca ai loc sa-l faci in fata tv-ul pt 30 de min e absolut minunat(timpul trece f repede), iar dupa ce termini nu uita sa faci si cateva abdomene. Chiar daca e greu sa-ti gasesti timp liber, fa tot efortul. Cere ajutorul celor din jur sa te ajute la treburile gospodaresti, ca sa te poti bucura de sanatatea ta mult timp de acum incolo. Succes!!

    2
    0

  • Irrinaa pe 29 Ian 2010, 21:27
    da!

    Buna! am 1.70 si 56kg(14 ani am) si am niste colacei pe taile si pe burtica si azi am nceput sa sar coarda! daca vreti sa va dati cu parerea despre greutatea mea smyle_girlll id meu:*

    1
    0

  • raicuraluca pe 17 Feb 2010, 14:03
    pt irrinaa

    draga mea esti foarte slaba ;)) sincer. eu am 1.72 si 65 kg. ;)) deci fa si tu o comparatie. cat despre colacei se duc usor cu putina miscare cum ar fi coarda , abdomene , alergat , chiar dans , inot ;)). bafta multa

    2
    0

  • ioana pe 20 Feb 2010, 05:16
    Sfat pentru slabit!

    Ce-a mai sigura,naturala si usoara cale de a slabi…sunt aici ca sa dau un sfat pt toate mamicile,sau fetele care vor sa piearda din greutate.De 5 ani am prieten chinez si va pot asigura ca ce va voi spune acum este adevarat,sincera sa fiu eu niciodata nu am avut aceasta problema,din contra imi doresc sa ma ingras dar nu pot,in fine sa trecem la subiect…in fiecare dimineata cand va treziti fierbeti apa si beti o cana sau un pahar mai mare cat de calda o puteti suporta,da,nu este o gluma,prima data nu o sa va placa,a doua asa si asa,iar dupa a treia oara o sa va obisnuiti si dupa un timp o sa realizati ca pierdeti din greutate,iar pentru mamici cu atat mai bine deoarece prima data cand incepe sa actioneze este la burtica…incercati,nu aveti ce pierde si sa va dau un sfat:nu tineti niciodata dieta chiar daca este recomandata de medic,ca atunci cand o s-o opriti sau o sa mancati ceva cat de putin,o sa se depuna tot,chiar si apa o sa va ingrase…incercati cu apa fierbinte fara nimic,fara zahar,doar apa si nu o sa va vina sa credeti,o sa slabiti si o sa va curata-ti si organismul in acelasi timp.Mult noroc si dati mai departe sfatul,pupici si sa fiti cum va doriti! P.S mai as avea un sfat nu tine-ti regim,doar ca atunci cand mancati opriti-va inainte sa va simti-ti satui,nici sa va fie foame,doar sa aveti senzatia ca ati mai maca ceva.

    3
    3

  • Doina pe 23 Feb 2010, 15:51
    pentru Ioana

    e interesant sfattul tau,simplu,ramane de vazut efectul!!!!!!!am facut recent cura de slabit cu lamai,dar nu sant multumita.

    0
    0

  • Dee pe 25 Feb 2010, 22:05
    tot aia

    coarda e chiar eficienta.. vara trecuta saream de vreo 3000 de ori fara oprire si chiar a inceput sa-mi placa...am slabit la abdomen desi nu acolo aveam nevoie. bafta la sarit :)

    0
    2

  • alyna pe 28 Feb 2010, 11:08
    diete

    nu stiu ce sa zic de coarda dar cu siguranta am sa-mi cumpar si am sa incerc,iar cu apa bauta cat de fierbinte poti am auzit si eu de la o prietena fosta sportiva de performanta si mi sa spus ca are efect,nu am incercat dar am sa o fac.succes la slabit.

    0
    0

  • b.andra pe 1 Mar 2010, 14:28
    :)

    http://www.e-joculet.ro/punctaj.php?user=andraaa&id_user=6257 un click pls:)

    4
    1

  • elena van de graaff pe 4 Mar 2010, 16:58
    slabire

    Dragii mei, am 51 ani,,,,,,,, dar mai vreau sa stau inca tanara fi daca se poate spune si frumoasa......As dori sa pot slabi in jur de 7-8 kg, ca sa arat ca in tinerete credeti ca voi reusi??

    1
    2

  • Graaff pe 4 Mar 2010, 17:01
    da

    da cred ca este adevarata , dieta cu bautul apei calde,,,,,,,,,,multumesc

    1
    0

  • alinutza pe 4 Mar 2010, 20:22
    pentru ioana

    nici macar lamaie nu e voie in apa fierbinte da baut? Eu am auzit si de varianta cu lamaie .care e corecta?

    1
    0

  • Petrica pe 6 Mar 2010, 08:05
    Despre slăbit

    Exercițiile cu coarda sunt foarte eficiente , dat solicită foarte tare articulațiile și tendoanele.

    3
    0

  • Nosmy pe 9 Mar 2010, 18:49
    Saritul corzii

    Si eu sar coarda de aprox jumate de an, si ma ajuta enorm de mult dar mama spune ca daca voi mai sari mult mi se vor face urate gambele, mi se vor umfla si se vor urati. astept parerile voastre despre aceasta treaba. nu vreau sa ma trezesc cu gambe de fotbalist :)

    1
    6

  • deny pe 11 Mar 2010, 14:07
    apa fierbinte..calda

    apa fierbinte trb bauta doar dimineatza sau d fiecare data knd tie sete:-?..ms

    1
    0

  • vera pe 17 Mar 2010, 17:47
    apa fierbinte

    dupa ce bem apa putem sa ne alimentam cu ce dorim sau nu

    0
    1

  • 234567t pe 18 Mar 2010, 15:03
    apa fierbinte

    se poate bea ceai fierbinte?

    2
    0

  • carmen pe 21 Mar 2010, 17:17
    apa fierbinte 1!

    cate cani treb.sa beu de apa fierbinte???

    6
    2

  • luissa pe 31 Mar 2010, 11:10
    apa fierbinte

    nu am incercat,dar am mai auzit pe cineva care a foslosit aceasta metoda,in fiecare dimineata bea o cana de apa fierbinte si a reusit in timp sa slabeaasca foarte mult. Si cu saritul corzi e o idee,dar voi stiti cat este de greu sa faci acest lucru cand ai ''n'' kg? ma gandesc insa ce va zice vecina de jos? cred ca va trebui sa merg sa o anunt....draga vecina,te rog sa ma scuzi dar de azi incep sa sar coarda,te rog nu te speria,nu este cutremur si nici nu incerc sa demolez blocul.Doamne fereste sa o iau prin surprindere. Bafta fetelor,si nu uitati de vecini bolnavi de inima.....sa nu_i aveti pe constiinta,doamne fereste.

    8
    0

  • anda pe 31 Mar 2010, 23:58
    slabit

    am cumparat ceva medicamente de slabit pt ca am nascut acum 4 lunii si medicamentele nu mau ajutat de loc vreau sa slabesc 20 de kg ce sfat imi dati

    4
    1

  • Adinutza pe 1 Apr 2010, 10:16
    slabesti usor si placut...

    Daca vreti sa slabiti usor si sa fie si placut in acelasi timp, dansati imbracati mai grosut pe muzica preferata, cate 20, 30 min /zi. Beti intr adevar apa calduta cu lamaie de cate ori va amintiti-macar 4, 5 cani /zi; reduceti fainoasele si dulciurile rafinate-daca aveti nevoie musai de ceva dulce-o bucatica de ciocolata amaruie pe care o tineti indelung in gura, va va potoli sigur pofta si nu ingrasa ca o prajitura. Si nu uitati: cel flamand nu va putea slabi! Nu flamanziti, caci veti tabara pe tot ceea ce ingrasa si veti manca mult mai mult decat e necesar! Succes!

    1
    0

  • craciunmariana pe 7 Apr 2010, 17:09
    slabit

    eu am 2copii apropiati de varsta si am slabit umblind toata ziua dupa ei ,stiti voi curatenie multa multa schimbat de scutece,spalat biberoane,plimbati copii,culcati si etc,la un moment dat parca eram un robot, nu apucam sa mananc tot din farfurie pt ca tot timpul eram intrerupta,probabil ca si asta a fost motivul pt care am slabit. Eu cred ca miscarea multa asociata cu mese putine (cantitativ)si dese ajuta la slabit.Succes!

    1
    1

  • alina_iarca pe 9 Apr 2010, 17:32
    apa calda dimineata

    Am baut si eu apa calda dimineata intr-o perioada cand aveam probleme cu constipatia. Intr-adevar a fost eficienta cura. Eu nu fierbeam apa ci o beam la temperatura camerei (imi lasam o cana langa pat, de seara). Succes tuturor in "lupta" cu kilogramele. Eu am inceput sa sar coarda de ieri :).

    2
    0

  • lilifloarea pe 10 Apr 2010, 14:39
    SUPER FARA COARDA

    AM 36 DE ANI AM 1,72 M SI 64 KG SI AM NASCUT 5 COPII NORMAL,SFATUL MEU ESTE SA MANCATI CE DORITI DAR CAND MANCATI SA NU MANCATI REPEDE SI PANA VA SATURATI ,O SA VEDETI REZULTATUL .

    2
    1

  • cipriana76 pe 10 Apr 2010, 20:46
    apa calda dimineata

    da. cred ca cea cu apa calta e o cura eficienta.am mai auzito si la altii

    1
    1

  • flori pe 24 Mai 2010, 12:51
    apa calda dupa fiecare masa

    o sugestie de la o dna de 84 ani fosta asistenta:dupa fiecare masa o ceasca cu apa calda sau ceai ,dar sa fie regula,eu am 55 sar coarda de 130 ori,consider ca este suficient,am o dieta sanatoasa,dieta Montignac,este fabuloasa,usor de tinut.Conditia :TREBUIE S-O INTELEG IN PRIMUL RAND,da rezultate exceptionale.

    6
    0

  • elly pe 10 Iun 2010, 18:46
    abdomen

    as vrea sa styu daca coarda este buna pt abdomen? vreau sa slabesc mai ales la abdomen .. ca vreau la mare:X

    6
    4

  • miriam pe 22 Iun 2010, 14:47
    abdomen.

    eu azi am inceput dieta asta: Regula dietei este sa se consume doar un singur aliment pe zi: prima zi: paine graham sau integrala a doua zi: lactate-oricat si orice fel a treia zi: legume a patra zi: fructe a cincea zi:carne ....mai incerc si exercitiile astea :http://www.youtube.com/watch?v=D3PZ-8b9lIQ&feature=related si sper sa dea rezultate care vreti sa mai vb cu mn sa vedeti rezultatele id ul meu este miriam_m_c Multa bafta tuturor.

    2
    4

  • ruruca pe 12 Iul 2010, 21:37
    coarda si apa calda

    de azi am inceput si eu sa sar coarda si sa beau apa destul de calda..totusi,as vrea sa slabesc cam 7 kg...credeti ca as putea intr-o luna?

    5
    3

  • simo pe 3 Aug 2010, 11:21
    nu trebuie sa slabesti mai mult de 4 5 kilograme pe luna

    fetelor aveti drija sa nu deveniti prea obsedate de aspectul vostru astfel incat sa slabiti mai mult de 4 5 kg lunar daca slabiti mai mult o sa apara efectul yoyo o sa se puna la loc dupa ce terminati cura

    8
    2

  • yzabella pe 9 Aug 2010, 20:59
    vreau sa slabesc

    Buna,Va rog sa ma ajutati sa slabesc sanatos.Am 1.66 inaltime si 72 de kg,de aproape o luna nu mai mananc paine de nici un fel dar nu vad nici un rezultat. Am vazut ca se poate slabi arind coarda,credeti k m-ar ajuta si pe mine? Va rog dati-mi cateva sfaturi ca nu ma mai suport,am burta si coapse pline de grasime si celulita.\Multumesc

    8
    1

  • angyy pe 9 Oct 2010, 10:42
    slabit

    mi se pare dragut dar ii mai trebuie retusari

    2
    0

  • angyy pe 9 Oct 2010, 10:44
    slabit

    mi se pare dragut dar ii mai trebuie retusari

    3
    6

  • carmen vlad pe 25 Oct 2010, 13:49
    daca sar coarda pot avea un abdomen mai plat,multumesc

    daca sar coarda pot avea un abdomen mai plat,multumesc

    24
    1

  • andreea pe 29 Nov 2010, 19:37
    in cat timp slabesc cu coarda si daca trebuie sa tin dieta

    vreu sa slabesc pentru ca am 1.57 inaltime si cantaresc 67 de kilograme,am incercat sa slabesc ,de fapt fac multa miscare dar fara rezultate am o fetita de 4 ani si eu am 22 de ani si mai vreu sa stiu daca stresul ingrase

    10
    1

  • andreea pe 17 Ian 2011, 19:57
    slabit

    dragele mele am 1.55 si am 76 de kg am avut 80 acum 2 saptamani cand am inceput cura sper sa ajung la 50 in 5 luni ideea e fooarte mult sport ultima masa la oara 4 si ff multe legume va poop si Doamne ajuta la toata lumea sa razbeasca in luta cu kg

    3
    0

  • andreea pe 17 Ian 2011, 20:05
    slabit

    dragele mele am 1.55 si am 76 de kg am avut 80 acum 2 saptamani cand am inceput cura sper sa ajung la 50 in 5 luni ideea e fooarte mult sport ultima masa la oara 4 si ff multe legume va poop si Doamne ajuta la toata lumea sa razbeasca in luta cu kg

    10
    0

  • Lia pe 26 Feb 2011, 14:41
    Coarda la 56 ani

    V arog sa-mi spuenti daca exista restrictii la sarit coarda la 56 de ani.Eu sunt aceea, sar coarda de cateva zile dar o prof.de sport mi-a spus ca e riscant la aceasta varsta...

    3
    2

  • camelia pe 27 Feb 2011, 01:53
    Ai impresia ca stii sa sari coarda

    trebuie sa vedeti asta!!!! http://www.220.ro/sport/Ai-Impresia-Ca-Stii-Sa-Sari-Coarda/hOPbKoddXW/ Vezi Ai impresia ca stii sa sari coarda pe 220.ro

    10
    4

  • Seychelles pe 27 Feb 2011, 12:33
    Slabit garantat!

    Coarda digitala este foarte buna. Eu sar coarda de 2 ori pe zi cate 10 minute si am slabit 3 kg in 2 saptamani. Exercitiile fizice trebuie combinate cu dieta dar NU dieta disociata pentru ca organismul are nevoie de proteine variate, zilnic. Trebuie consumat cate putin din toate alimentele slabe (branza dietetica, iaurt 0% grasime, sunca f slaba, ou fiert, supa de legume fara grasime, salate, frcute, etc etc). Urmatoarele reguli pot ajuta: "No sugar and sweets! No fat and fast food! No bread and pasta! No alcohol, coffee and carbonated drinks!" Succes!

    5
    2

  • Seychelles pe 27 Feb 2011, 12:44
    Ceaiul verde

    Printre alimentele cheie pe care le-am mentionat mai devreme se numara si ceaiul verde, il consum zilnic cu lamaie, evident, fara zahar sau indulcitor. Este recomandat pentru ca are efect de ardere a grasimilor din organism. Parerea mea: daca ai o dieta buna, nu exista "efect yoyo". O dieta buna te ajuta sa dobandesti obiceiuri alimentare sanatoase pe care sa le pastrezi si dupa ce ai "terminat" dieta, adica ai ajuns la numarul de kilograme propus. Sa ne vedem cu bine (la 55 de kg!):)

    7
    0

  • Laura pe 17 Nov 2011, 10:31
    Vecinii

    Buna.Am si eu o problema.M-am apucat de sarit coarda acasa,si imi place foarte mult.Insa,cand credeam ca totul e roz,a venit vecinul de sub mine sa ma anunte ca se aude tare la ei.Eu am sarit direct pe parchet,dar a doua zi am pus o pilota pe care sa sar sa mai atenueze din saritura.Vreau si eu idei,va rog.Pe ce sa sar sa nu se mai auda asa tare.Multumesc.

    6
    0

  • maryo pe 25 Ian 2012, 22:15
    coarda the best

    dupa parerea mea cel mai bun mod de a slabi e coarda,eu o folosec pentru a ma mentine si a ma defini.Mentionez k eu fac culturism si nu k as avea nevoie sa slabesc.recomand coarda tuturor mai ales pe tmp de iarna.bafta la slabit

    5
    0

  • patricia pe 21 Feb 2012, 21:50
    SUPER EFICIENTA!

    Buna,am 11 ani un 162cm si 55 de kg...Am inceput sa sar coarda si doar dupa 2 zile am vazut rezultate, dar nu trebuie sa mancati dupa ora 18 si scadeti consumul de dulciuri,fast food ETC...

    9
    0

  • marua pe 21 Mar 2012, 17:49
    slabit

    buna am 12 ani si dupa cateva zile de sarit coarda am vazut ca am slabit 4 kg din 39 acum am 35kg va recomand si voua dar sa nu mancati sarat si dulce pt. ca va ia tot lichidul din organism si vreu sa i raspund elenei! da slabesti

    6
    0

  • cristina pe 10 Iun 2012, 18:05
    buna

    Eu beau un ceai canadian tea si slabesc ,in 2 saptamani am slabit aproape 5kg dar as vrea sa tin si dieta pe langa ceai poate slabesc mai mult intr-un timp mai scurt.Eu as vrea 5 kg intr-o saptamana ,stiu ca ma faceti nebuna dar am prietene care slabesc rapid si apoi se mentin.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod