Sporturile de iarna si familia ta

Esti nerabdator sa vina iarna cu multa zapada? Iarna este un anotimp de care poti profita din plin alaturi de intreaga familie. Dar ce ramane de facut daca restul familiei tale considera iarna un anotimp "al hibernarii" in fata televizorului? Nu te ingrijora - sunt o gramada de lucruri care pot fi facute de intreaga familie de indata ce crivatul se porneste.
Cum sa infrunti vremea rece

De indata ce frigul apare, corpurile noastre au tendinta de a conserva energia pentru a o utiliza drept sursa de caldura. Incepem sa mancam un pic mai mult si sa devenim mai putin activi. Acest stil de viata sedentar poate conduce la dezvoltarea "nepasarii" fata de vremea rece. Te poti simti mai obosit, letargic si chiar plictisit.

O maniera utila pentru combaterea acestui sentiment o constituie iesirea din "barlog" si joaca in zapada. Iarna reprezinta un anotimp grozav pentru activitatile familiale care iti permit sa-ti petreci timpul in compania copiilor si sa te mentii in forma in acelasi timp!


Sporturi de iarna

Indiferent de ce-ti place faci ai foarte mari sanse sa fii atras de unul dintre sporturile ierni. Skiul, patinajul, snowboard-ul sunt unele dintre variantele pe care le poti incerca alaturi de cei dragi.


Skiul - Primul sport asociat cu zapada de toata lumea este skiul. Acesta are o istorie lunga in spatele sau. Original, europenii nordici utilizau skiul ca pe un mijloc de transport. De abia in jurul anului 1900, skiul a fost privit drept o modalitate de relaxare, fiind ridicat la rangul de sport. Chiar daca nu este foarte greu de practicat, skiatul are partile lui riscante.

Daca esti dornic sa-ti pui claparii si sa aluneci pe pante, cel mai bun lucru ar fi sa accepti ajutorul unui monitor - acesti instructori de ski te pot invata intr-un timp relativ scurt cum sa-ti protejezi viata si sa te simti bine in acelasi timp. Cooptarea unui specialist  reprezinta o idee foarte buna decat sa bravezi fara rost. Un instructor competent iti poate arata mai bine decat oricare alt prieten - skior experimentat - tehnicile adecvate pentru incepatori.


Snowboard-ul - a castigat foarte mult in popularitate mai ales in ultimii ani. In special copiii si tinerii adora acest sport al surfingului pe zapada. Datorita popularitatii neasteptate, au fost puse la punct echipamente din ce in ce mai profesioniste, care sa-ti protejeze viata. Inainte sa-ti iei familia intr-o aventura pe "placa" ar fi indicat sa urmezi niste lectii pregatitoare.

Chiar daca poate parea extrem de facil, snowboardul are partile lui periculoase de care trebuie sa stii cum sa te feresti. Daca esti un surfer al apelor, ti se va parea suficient de familiar si surfingul pe crestele muntilor.

Patinajul - daca esti un fan al patinajului vei fi bucuros sa auzi ca ultimile imbunatatiri aduse patinelor urmaresc sa amplifice bucuria de a patina. Ia-ti familia intr-o dupa-amiaza sau seara si mergeti la patinoar.
Nu veti regreta nici un minut alegerea facuta!


Siguranta ta si a familiei

Indiferent de sportul pentru care optezi, este foarte important sa-ti iei masuri de precautie. Ochelarii speciali de zapada nu trebuie omisi indiferent ca alegi skiul, snoawboard-ul sau snowmobilul.

Genunchierele si cotierele sunt articole de care trebuie sa tii neaparat cont daca vrei sa practici oricare dintre sporturile iernii. O simpla cazatura poate sa-ti afecteze oasele si incheieturile. Nimic nu ruineaza mai repede o vacanta decat o accidentare; asigura-te ca iti iei precautiile necesare pentru a inlatura pericolul accidentarilor.

Pentru a evita hipotermia si degeraturile fii sigur ca te protejezi cum trebuie impotriva frigului. Ar fi bine sa ai in permanenta la indemana un pulover pe gat sau un pulover/o jacheta de lana.
Intotdeauna poti sa-ti dai jos sau, din contra, sa-ti adaugi un nou articol vestimentar in functie de cum cooperezi cu frigul. Nu uita de caciula, manusi si de ochelarii de soare.

Ar fi excelent daca ochelarii de soare ar avea protectie antisolara - nu trebuie omis faptul ca zapada functioneaza precum un agent ce refecta si intensifica razele soarelui; din aceasta cauza chiar daca este foarte frig afara, te poti trezi cu arsuri, daca nu-ti iei masuri de protectie antisolara.

Nu mai sta in dubii - pregateste-ti o vacanta de neuitat alaturi de familie. Atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic consecintele benefice ale activitatilor nu se vor lasa mult timp asteptate.
 
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marci pe 4 Dec 2006, 14:52
    sport=sanatate

    de cand baiatul meu de 12 ani practica hockei sanatatea i s-a imbunatatit , nu mai raceste , nu face laringite , si sportul acesta l-a mai "imbarbatat" dati-va copiii la un sport pe gheata .succes

    0
    0

  • Ana pe 1 Dec 2006, 11:14
    patinajul artistic

    mie imi place patinajul artistic; intotdeauna reusesc sa ma relaxez si sa ma binedispun cand patinez; totodata presupune un consum mare de calorii. De asemenea e un sport foarte recomandat copiilor inca de la varsta de 3-5 ani. Fetita mea face patinaj artistic si e foarte incantata. Patinajul e un sport complex care presupune si ore de balet. Asa ca recomand acest sport copiilor!

    0
    0

  • allyss pe 19 Ian 2006, 17:49
    Patinaj pentru suflet...si silueta

    Patinajul este sportul meu preferat de iarna.Ma ajuta sa ma eliberez de stres,imi da incredere in mine si in propriile forte si mai ales ma ajuta sa imi mentin silueta pentru ca presupune un efort care te scapa de multe calorii!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod