Totul despre celulita

Oare voi scapa vreodata de celulita? Este intrebarea care "bantuie" aproape fiecare femeie intr-un anumit moment al vietii sale. Afla cateva secrete care te vor ajuta sa scapi de cosmarul numit celulita!

 Oare voi scapa vreodata de celulita? Este intrebarea care "bantuie" aproape fiecare femeie intr-un anumit moment al vietii sale. Afla cateva secrete care te vor ajuta sa scapi de cosmarul numit celulita!

 

Daca vom consulta un dictionar medical vom gasi urmatoarea definitie a celulitei: inflamatia tesutului celular subcutanat.

Celulita este o afectiune complexa a pielii si a intregului organism. Ea nu trebuie confundata cu grasimea, obezitatea, dar este conditionata de catre acestea si poate aparea din cauza sedentarismului, a unei dereglari hormonale, a unei circulatii sanguine deficitare, dereglari digestive sau pe sistem nervos.


Cauzele aparitiei celulitei

Cauze interne ale celulitei

1. Circulatia sanguina defectuoasa - scopul circulatiei sanguine este de a hrani si oxigena diverse organe si sisteme. Daca aceasta este defectuoasa si nu are viteza si presiunea necesara, sangele nu mai hraneste adecvat stratul adipos, iar acesta nu isi mai indeplineste rolul de furnizor energetic al organismului.

Astfel, toxinele sunt acumulate in aceste straturi, nemaifiind eliminate de catre sange;

2. Retentia de apa in tesuturile adipoase - fibrele conjunctive ale straturilor superioare ale pielii sunt practic inecate de lichid, volumul anumitor celule adipoase creste si se produc umflaturi aglomerate ale dermei si epidermei sub forma de placi rugoase celulitice. Acest exces de lichide in derma contribuie hormonii specific feminini (estrogenii), care au un rol major in procesele de metabolizare a apei in tesuturi;

3. Toxinele care stagneaza in tesuturile adipoase - toxinele ataca fibrele de colagen si elastina care asigura pielii aspectul neted si ferm.
Odata cu imbatranirea, aceste fibre de elastina si cele de colagen isi pierd flexibilitatea lasand loc liber rupturilor celulitice, ajungand la o piele flasca si cu adancituri;

4.  Dezechilibrul hormonal - acesta se manifesta printr-un exces de estrogeni care conduc la o ingrosare a bratelor, soldurilor, feselor, pulpelor etc, care combinat cu o retentie de lichide potenteaza aparitia celulitei.

Cauze externe ale celulitei

1.
Sedentarismul si miscarea fizica insuficienta;
2. Statul indelungat in picioare sau sezutul pe scaun;
3. O viata sexuala deficitara;
4. Indisciplina alimentara.

La inceput celulita este locala, de obicei pe picioare, coapse si fese, apoi aceasta avanseaza pana spre glezna. De asemenea, zone predispuse celulitei sunt bratele si abdomenul. O persoana afectata de gradul I de celulita (celulita este vizibila doar la ciupirea sau stangerea intre degete a unei zone) poate scapa definitiv de ea, prin sport si tratamente corporale! Atunci cand aceasta este de un grad mai avansat, poate doar regresa pana la gradul I, cand nu mai este vizibila la prima vedere, ci doar la ciupituri sau strangeri.Este bine sa descoperim cauzele aparitie celulitei si sa o prevenim, iar daca a aparut deja sa o stopam si sa incercam eliminarea ei prin mijloace interne si externe.

De exemplu, un remediu natural intern este ceaiul de coada calului (un bun diuretic), ceaiul de crusin (depurativ), ceaiul de soc sau frasin.
Toate acestea ajuta la detoxifierea organismului nostru si la eliminarea apei si toxinelor retinute de catre acesta. Cremele anticelulitice ar trebui sa aiba in continut urmatoarele substante: iedera, cafeina, iod, alge marine, vitamina C etc. Acesta este doar un simplu ajutor pentru prevenirea si stoparea celulitei, insa nu inseamna ca o reduce sau o elimina de tot.

Procesul de eliminare a celulitei este lung si necesita multa rabdare. Printre cele mai de succes metode anticelulita se recomanda impachetarile cu parafango si masajul anticelulita profesional. Un tratament complet (20 sedinte) poate reduce pana la 30% din celulita, adica aproape 1 grad!

Cand incepem un tratament anticelulitic, acesta trebuie sa fie imbinat cu o alimentatie sanatoasa si rationala, cu miscare, efectuarea tratamentului corporal intensiv si folosirea de creme pentru intretinere. Dupa eliminarea unui procent considerabil de celulita este indicat sa beti de 2-3 ori pe saptamana ceaiuri detoxifiante, sa mancati cat mai multe legume si fructe in stare cruda (prin fierbere sau prajire isi pierd calitatea de enzime), sa faceti miscare si sa va intretineti rezultatele obtinute prin masaje anticelulitice.


In tratarea celulitei prin masaj se folosesc pe langa traditionalul ulei de masline, uleiuri esentiale drenante si tonifiante.

Este recomandat ca seara dupa fiecare dus sa folositi o crema de corp, iar de 3-4 ori pe saptamana una anticelulita daca sunteti predispusa la aparitia acesteia. O data la 2 saptamani, un peeling corporal este necesar pentru indepartarea unui strat de celule moarte si deschiderea porilor.

Articol realizat in colaborare cu Elisabeta Ratiu, Director Centrul de Slabire si Remodelare Corporala BettyBlue.

 

Comentarii (36)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miha pe 9 Oct 2009, 01:04
    offfffffff celulita asta

    ma dispera celulita...si maninc destul d des usturoi,fructe si legume crude!a incercat cineva masajele in saloane???

    0
    0

  • nu conteaza cn sunt pe 21 Ian 2009, 04:23
    asqlta!

    ... o alimentatie normala, fara excese d sare zahar si grasimi LE AUZITI LA ORICE ORA SI NU TINETI CONT NU'I ASA?:)) si fructe, legume care au rolul d a dezinfecta organismul: lamai, usturoi pe bune :)si mai putin q iesirile in orash q usturoiul:))

    0
    0

  • Claudia Calineata pe 3 Iun 2008, 11:07
    celulita

    Eu am nascut in urma cu patru ani si ma pot lauda cu o greutate de 54 Kg la inaltimea de 1,75... am facut cate 4-5 sedinte pe saptamana de electrostimulare iar acasa am folosit o crema foarte buna anticelulitica cu care ma dau aproape in fiecare seara

    1
    0

  • aylin pe 29 Mar 2008, 08:19
    Wauuuu

    Multumesc pentru sfaturi! (a comentatorilor) kiar de azi incep exercitiile

    1
    0

  • mila pe 31 Ian 2008, 11:11
    Adevar

    Saritul cu coarda m-a ajutat foarte mult, nu numai ca am dat burtica jos dar am sesizat si disparitia celulitei, asa ca fetelor puneti mana pe coarda.

    0
    0

  • ioana pe 30 Ian 2008, 20:08
    Saloanele sunt o porcarie, serviciile oricat de bune par a fi doar par...

    Lucrez de doi ani la un astfel de centru si va garantez ca e o prostie sa faci procedurile alea, nimeni nu intelege ca sunt metode adjuvante nu fac nimic singure si rezultatele sunt de foarte scurta durata, iar marea majoritate a saloanelor merg pe principiu folosirii a cat mai putina crema si fango se prepara adaugand o cantitate mult mai mare decat trebuie de apa, sa fie cat mai diluat domne sub pretextul ca nu mai transpiri - numai vrajeli de doi lei... nu stiu daca exista salon in care sa se foloseasca o cantitate suficienta si sa fie facuta corecta procedura... sunt foarte multe angajate care habar nu au cum se face corect procedura... prin urmare se poate dovedi total inutil abonamentul,pleci la fel cum ai venit ba chiar cu mai putini bani in buzunar... aveti mare grija.

    0
    0

  • abdomen pe 13 Dec 2007, 13:29
    Sfat

    Nu o sa dati burta jos niciodata doar cu abdomene. In primul rand trebuie eliminata grasimea dupa burta (alergari zilnice sau saritul corzii minim 10min/zi. 10 min de sarit coarda este echivalentul a 30 min de alergat) si dupa aceea bagati zilnic cate 150-200 de abdomene. La mine dupa 1 luna au inceput sa se vada rezultatele.

    0
    0

  • Ioana pe 31 Iul 2007, 15:31
    oare dc?

    stii?? am doar 17 ani...sunt intr.o echipa de fotbal de fete...alerg mult...am facut is atletism cand eram mai mica...de vreo cateva luni...imi apar niste tungi albe care se umfla si sunt prin zona genunchiului...sau cateodata se inrosesc..fac sport..masaje..dar mananc ducliuri ...oare de la asta sa fie???

    0
    0

  • andrada pe 10 Apr 2007, 09:46
    parerea mea

    daca ai vointa poti reusi orice!chiar si sa slabesti .dar trebuie sa renunti la suciri acidulate,dulciuri si dupa 6 seara sa nu mai manci numic!

    0
    0

  • ADR pe 17 Oct 2006, 00:14
    miscare

    MISCARE, MISCARE SI IAR MISCARE.........SI BINEINTELES RENUNTA LA DULCIURI.....

    0
    0

  • renata pe 18 Sep 2006, 10:06
    am incercat

    am facut fitness km trei luni d zile si va spun eu k nu s observa nimik.

    0
    0

  • Liliana pe 11 Sep 2006, 17:15
    cam greu, dar.........

    fa aerobic, fitness si mananca sanatos.

    0
    0

  • morariuliabn pe 11 Sep 2006, 12:43

    ca sa putem sa scapam de celulita cu adevarat trebuie sa avem o situatie financiara buna ceea ce in ziua de astazi este foarte greu deoarece toate lucrurile sunt foarte scumpe.eu zic ca sportul este o metoda foarte buna pentru ca am vazut lucrul acesta pe pielea mea si nu aveam o alimentatie tocmai corecta dar faceam cate 2/3 ore pe zi

    0
    0

  • maricica pe 10 Sep 2006, 12:23

    off off..multa vointza..parerea mea, o alimentatie echilibrate incluzand legume, fructe, cereale integrale, lactate degresate si carne fara grasimi, gatita la gratar. multa apa si ceaiuri depurative. eu una consum ceaiuri de soc cu lamaie, si mai storc si lamaie peste. e foarte bun la gust. se pot bea pana la 3 cani/zi. multa apa, ceea ce mie mi-e foarte greu, 6-8 pahare/zi. crema anticelulitica pe care o folosesc este de la elmiplant si este eficienta, se gaseste si in cora. am de gand sa ma apuc iar de fitness la sala si de tae-bo acasa. e foarte eficient pt modelarea intregului corp. si ce e mai important.BAFTA fetelor!:*

    0
    0

  • Andreea pe 9 Sep 2006, 22:29
    disperata

    am 20 de ani si am celulita sunt slaba dar problema mea e ca nu ma misc deloc pentru k nu am timp de sport ma dul la colegiu si la munca. dupa cat intelege ti nu am timp de gimnastika am incercat tote cremele anticelulite si nu au efect chiar sint disperata si nu stiu ce sa fac ca sa scap de ea>>>>>>>>>>>>>>

    0
    0

  • mcm pe 14 Aug 2006, 08:57
    neglijenta

    parerea mea este urmatoarea: femeile din ziua de astazi sunt in cea mai mare parte de o neglijenta iesita din comun in sensul ca : prefera sa manance FAST-FOOD, sa mearga la solar ca asa e moda sa ai o piele arsa si sa se macheze cu ultimele cosmetice aparute pe piata si in felul asta, din cauza culorii inchise a pielii, a ochilor machiati care zburda dupa tipi cu bani, nu observa cum se dezvolta o burta imensa care se revarsa peste talia joasa a blugilor care mai dezvaluie un tatuaj nou si de asemenea uita ca pe coapse si fese se creioneaza un relief montan.....eeeeeeee...lasa zic ele... mergem la un salon de infrumusetare corporala pe banul italianului ..turcului sau mai stiu eu cine ..mancam in continuare...ce tatatuajul nostru...

    0
    0

  • popa sorin pe 9 Iul 2006, 22:30
    virus anorganic

    celulita este o forma de manifestare a fi nepasator sau nepasatoare es duce nu numai la o dereglare a sistemului nervos ci in timp se produc tulburari atat de grave in corpul uman incat nu ramane de cat sa urmati sfaturile domului nostru sfantul isus christos unul dintre el este de gasit in vechile scripturi spune lasate curatat de duhul apei caci numai atunci si numai atunci candingerul apei intra in tine si orce spurcaciune elimina afara poti fi salvat caci un virus anorganic ce nu poate fi localizat in trupul omenesc nu poate fi tratat cu medicina alopata asa ca el isi face aparitia unde te doare pe tine mai tare urmati sfaturile si poruncile pe care cu greu le veti gasi in biblie caci ele sunt pline de dragoste si tristete in acelas timp ,tu cel care vrei cu adevarat sa fi indreptat nu trebuie sa iti modifici viata nici stilul de alimentatie caci in zadara si nerasplatita iti este soarta posteste si lasate curatat admite acest lucru in mintea ta si nu ai sa ai ce regreta caci asa iti vei salva nu numai trupul si si sufletul care este afectat la randul lui sufera caci daca lar durea in cur tu atunci nu ai fi nefericit .nu iti doresc nici noroc si nici sa te ajutenu stiu eu cine ,ci ajutate singur daca vrei sa traiesti mult timp si sa fi sanatas..doamne ajuta.

    0
    0

  • ana pe 6 Iul 2006, 20:08
    ccelulita

    am incercat impachetari cu parafango si electrostimulare..DEGEABA! eventual tonifica pielea..dar nu ajuta mult la reducerea celulitei.Pe langa faptul ca-s ineficiente mai costa si enorm. Sfatul meu este sa tineti regim un timp ..apoi sa continuati cu un nou stil de viata...zilnic miscare fizica si alimentatie sanatoasa. Daca dupa 3 sau 4 luni de disciplina alimentara si fizica nu se vad rezultatele va recomand sa consulati un doctor din domeniul asta al esteticii.Doar din cabinetele lor se vad cu adevarat rezultatele..la cabinetele de infrumusetare doar aruncati banii pe geam ..alea sunt pentru persoane cu prea multi bani si timp liber. Si totusi cel mai important lucru este disciplina...ambitia...degeaba ne vaicarim de celulite si grasimi daca nu suntem capabile sa tinem un regim sanatos si sa ne impunem un nou stil de viata sanatos...fara asta nu se pot produce schimbarile pe termen lung..doar pe termen scurt, care nu provoaca decat mai multe frustrari si mai multe batai de cap.

    0
    0

  • alina tofan pe 15 Iun 2006, 08:56
    parere personala

    da,ce sa zic, mai tot timpul am crezut ca celulita este stratul adipos de sub piele si deci acumularea lui in exces, oricum informatiile sunt ok, mai putin impachetarile si masajul pentru ca nu toata lumea si le permite.

    0
    0

  • MIKY pe 14 Iun 2006, 20:14
    celulita

    Este interesant... dar ce ne facem noi... acele doamne mai modeste din punct de vedere financiar?????

    0
    0

  • Georgiana pe 14 Iun 2006, 16:17
    O.K

    mI SE PARE INTERESANT SI INFORMATIILE SUNT BINE STRUCTURATE.dACA TE IUBESTI SUFICIENT,NICI UN SACRIFICIU NU E PREA MARE PT A TE SIMTI BINE CU TINE INSATI.

    0
    0

  • roxana pe 14 Iun 2006, 14:50
    sportul conteaza cel mai mult..

    alearga...fa miscare ...renunta la dulciuri si ai sa vezi....vei deveni cea mai frumoasa fata de pe pamant!!!!!!!!!

    0
    0

  • monica pe 13 Iun 2006, 14:38

    Suna foarte frumos, mai trebuie timpul necesar pentru toate astea... si bani.

    0
    0

  • maria dragomir pe 13 Apr 2006, 18:02
    dna

    apropo de celulita, am gasit un site interesant www.mesoterapie.ro e o noua metoda.. a facut cineva?

    0
    0

  • onelailau pe 3 Apr 2006, 23:18
    Totul despre celulita

    Nu am avut niciodata probleme cu celulita pana in iarna trecuta. Acum am inceput sa fac sport,sa ma dau cu crema anticelulita si nu stiu daca o sa ma ajute cu ceva dar port si pantaloni de slabit. Am sa incep sa fac si masaj si sa beau ceaiuri. Multumesc pt sfaturi.

    0
    0

  • fanica2005 pe 3 Apr 2006, 21:03
    celulita

    tare mult mi-as dorii sa pot spune ca fac gimnastica dar nu e asa si sunt la 38 ani obeza 1.60m si 68kg nu pot renunta la dulciuri

    0
    0

  • Izabela pe 3 Apr 2006, 20:31
    Celulita

    DA, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa, sunt cheia de a scapa de celulita. Eu, una, fac exercitii in fiecare zi si se ved rezultatele. Mai folosesc si ceaiuri detoxifiante

    0
    0

  • laura_r pe 11 Feb 2006, 13:50

    De apoximativ 3 saptamani fac cate 100 de fandari si 200 de abdomene zilnic- si se vede diferenta! Asa ca daca vreti sa scapati de cululita si burta faceti sport. Este indicat nu numai pentru modelarea corpului ci si pentru eliminarea stresului. Cel putin eu una asa ma simt dupa toate exercitiile pe care le fac chiar daca in primele 5 minute gafai si de cele mai multe ori imi spun ca o sa incetez cu cele 15 minute de exercitii zilnice!!!!!!! Asa ca daca vreti sa incercati va urez succes!

    0
    0

  • cojocaru alina pe 19 Ian 2006, 17:49
    masaj anticelulitic

    masajul anticelulitic asociat cu dieta si miscare dice la reglarea sanatatii oganismului

    0
    0

  • natashhhha21 pe 19 Ian 2006, 17:49
    oauuuuuuu!

    Este exact ceea ce ma interesa!Bravo!

    0
    0

  • florentina_moga pe 19 Ian 2006, 17:49
    Nu exista speranta

    Daca ai reusit sa faci celulita nu cred ca mai scapi de ea. La mine a aparut dupa ce am renuntat sa mai merg la sala si acolo a ramas.

    0
    0

  • Dora pe 19 Ian 2006, 17:49
    Mai Intai Doctor, Nu ?

    Va rog sa-mi spuneti, in afara de creme,regim, miscare- mai precis inainte de toate acestea- ce clinica, doctor, cabinet, constituie cel mai indicat loc unde trebuie sa ajung pentru a-mi face un bilant al sanatatii in general si al cauzelor celulitei in special ? Multumesc, D

    0
    0

  • Claudia pe 19 Ian 2006, 17:49
    parafango

    impachetarile cu parafango sunt eficiente dar foarte periculoase pentru organism. Infrumusetezi exteriorul distrugand interiorul.

    0
    0

  • allyss pe 19 Ian 2006, 17:49
    Ceaiuri,apa si mers pe jos

    Nu am avut niciodata probleme cu celulita pana in iarna trecuta.Am incervat masaje,creme...degeaba.Cel mai mult m-au ajutat ceaiurile din plante,multa apa plata sau minerala si mult mers pe jos zilnic.Renunta-ti la sucuri acidulate si indulcite cu zahar si evitati alcoolul!

    0
    0

  • roxy pe 19 Ian 2006, 17:49
    creme sau sport?

    nu stiu cum sa mai scap de celulta pe fund si picioare.Folosesc tot felul de creme si fac gimnastica intr-una,dati-mi un sfat va rog:(

    0
    0

  • lavinia pe 19 Ian 2006, 17:49
    Abdomene??????????

    nu am celulita am doar o punga de grasime pe burta nu stiu cum sa scap de burta?m-am apucat de abdomene sa vad.............

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod