Sportul - arma impotriva cancerului la san

Sportul este o activitate primara pentru mentinerea sanatatii. Numeroase studii au aratat ca activitatea fizica poate reduce pana si riscul cancerului la san. Conform unui studiu de ultima ora, exista mai multe exercitii fizice care, efectuate saptamanal, pot ajuta sau preveni cancerul mamar la femeile fara antecedente similare in familie.
Miscarea fizica: buna pentru diabetici si cardiaci

Expertii au convenit ca exercitiile regulate si dieta sunt secretele unei sanatati de fier, fara a tine cont de varsta. Avantajele exercitiilor regulate sunt: mentinerea unei greutati sanatoase, dar si asigurarea unui nivel optim de energie. Obezitatea, diabetul si bolile cardiace pot fi "controlate" cu ajutorul miscarii.


6 ore de sport te ajuta sa previi cancerul mamar!

Un studiu de ultima ora releva ca activitatea fizica poate preveni cancerul la san. Femeile care fac in mod regulat exercitii fizice prezinta un risc redus de aparitie a cancerului de san, in comparatie cu cele care duc o viata sedentara. Au reconfirmat-o in laboratoare medicii de la Universitatea din California de Sud.
Pentru studiu, cercetatorii s-au intalnit cu 7.630 de femei sanatoase, 1.689 care sufereau de cancer la san si 6.391 care au trecut peste aceasta suferinta. Toate participantele la studiu aveau varsta cuprinsa intre 20 si 69 de ani.

Expertii au trecut in revista mai multe detalii referitoare la activitatea fizica a participantelor, ocupatie, antecedentele familiale referitoare la cancerul de san si indicii legate de masa corporala.

Rezultatele studiului au demonstrat ca femeile care isi dedica sase sau mai multe ore pentru activitate fizica intensa in fiecare saptamana si-au redus riscul de a suferi de cancer la san, in proportie de 23%.

Explicatia: activitatea fizica poate scadea nivelul estrogenului si progesteronului, iar medicii cred ca tocmai nivelul prea mare al acestor hormoni stimuleaza celulele maligne ale sanului sa se inmulteasca, marind riscul de cancer.

Expertii admit insa ca sunt necesare mai multe studii pentru a intelege complet relatia dintre activitatea fizica si reducerea riscului de aparitie a cancerului la san, dar si pentru a putea identifica care dintre femei pot fi ajutate prin practicarea acestor exercitii.


Exercitii te ajuta sa previi cancerul la san

1. Din pozitia culcat pe pat si intinde bratul pe orizontala, astfel incat sa atingi tablia patului pe care stai.

2. Ridica-ti umerii, roteste-i in fata, in jos si in spate. Astfel vei antrena muschii pieptului, umarului si ai spatelui.

3. Din pozitia culcat pe pat, cu mainile impreunate sub cap, impinge coatele in saltea.

4. Cu cotul indoit si bratul la 90 de grade fata de corp, roteste umarul inainte, pana cand antebratul ajunge vertical.

5. Cu bratul ridicat, strange si apoi desfa pumnul.

6. Respira adanc.

7. Roteste barbia la dreapta si la stanga; apleaca-ti capul intr-o parte si in alta.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GEANINA VOINEA pe 25 Aug 2007, 17:21
    SUPER

    AM MARE INCREDERE IN INFORMATIILE PE CARE NI LE TRIMITETI. SUNT DE ACORD CU VOI . SPORTUL E SANATATA CURATA

    0
    0

  • ioana pe 22 Aug 2007, 17:34
    e misto

    foarte tare...sunt multe informatii deosebite aici!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod