Ridica-te si apuca-te de treaba!

Daca nu esti inca pregatita sa intri intr-un program presarat cu exercitiicare sa te ajute sa te mentii in forma, poti sa faci ca activitatilezilnice sa devina cele de mentinere in forma. Poate ca ti se pare omodalitate simpla de a evita sala de sport? Oricum studiile au aratatca si o simpla activitate desfasurata de tine are rezultate daca estefacuta constant.

S-a constatat de diferite centre de intretinere ca o activitate de 30 deminute zilnic, te va ajuta atat cu sanatatea, dar si cu greutatea.
Poateca ar trebui sa-ti stabilesti un tel: sa arzi cu 1000 de calorii maimult in fiecare saptamana, deci sa cresti numarul minutelor de activitatizilnice.

Acum probabil ca te intrebi in ce consta activitatea de care vorbesc. Paiorice te pune in miscare. Si putin cate putin ai sa vezi ca ele daurezultatele scontate.

Si acum cateva exemple cu care poti sa faci deja primii pasi:- o scurta plimbare prin gradina ta, dar nu oricum: privesti in stanga,in dreapta si te mai apleci din cand in cand sa smulgi cate o buruianadintre flori (arzi 60 de calorii);
- te plimbi prin casa sau in jurul ei timp de 5-6 minute (arzi 40 decalorii);
- uita de lift si alege scarile (arzi 16 calorii pentru fiecare etajurcat);
- canti "We are the Word" la un karaoke sau sub dus (arzi 20 de calorii).

Chiar daca aceste mici exercitii nu dau randamentul unui antrenamentzilnic la sala, partea buna a lor este ca nu tin de un anume programsi loc.
Si de aici in colo totul tine de dorinta ta de a arde cat maimulte calorii si de imaginatie bineinteles.

Este mai simplu sa te urci in masina pentru a ajunge la magazinul de lacapatul strazii? Bineinteles ca da. Dar 10 minute de mers pe jos sunt buneatat pentru sanatatea ta si mai mult vei arde in jur de 100 de calorii.

Poti sa mai adaugi cateva astfel de activitati si in treburile casnice dintimpul zilei. Sa zicem ca prepari paste pentru cina. In timp ce asteptica acestea sa se fiarba, renunta la mixer pentru a pasa rosiile.
Fa-lepur si simplu cu lingura si astfel iti vei lucra bicepsii. Ba mai mult,in timpul acesta iti poti trece greutatea corpului de pe un picior pealtul si astfel iti vei intari musculatura picioarelor.
Si nu uita de flexibilitate. Intinde-ti spatele de cateva ori cand teafli la birou, ridica mainile deasupra capului sau intinde-le la spatesi intinde cat mai mult picioarele sub birou.

Exercitiile acestea sunt mai ales pentru sanatatea ta decat pentrupierderea in greutate. Dar daca sunt "cuplate" si cu o scurta dieta,pot face minuni fara prea mare efort.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod