Relaxarea la birou

Relaxarea la birou




Iti petreci noua ore la serviciu si nu mai ai timp pentru tine. Te vreiin forma dincolo de sedinta saptamanala de fitness. Ce-ar fi sa invetisa te relaxezi?

Fii un pic egoista si gandeste-te pentru cateva minute doar latine. Poti sa faci asta fara sa-ti superi sefii sau sa-ti pui in pericolslujba. Relaxeaza-te, incearca sa alungi stresul si fa putina miscarein pauza de lucru. Ai sa vezi ca durerile de spate vor deveni amintire,vei fi mai putin incruntata iar zilele iti vor parea altfel. Sa nuuiti insa ca, inainte de a practica aceste exercitii, trebuie sa facio incalzire.

Si, pentru ca esti la birou, solutia cea mai buna ar fi sa renunti la lift(daca este cazul) sau sa incepi prin a face putina ordine pe birou.

In timp ce stai la birou, lipeste-ti spatele de speteaza scaunului si indreapta-l. Tine-ti picioarele lipite de podea si, incet, ridica unul din ele indreptand genunchiul. Tine piciorul asa timp de 3 secunde. Repeta de zece ori cu fiecare picior. Exercitiul iti va rezolva problemele de circulatie.

Nu mai sta pironita in scaunul de la birou. Ridica-te, pune mainile pe solduri si fa cateva aplecari in spate pana cand simti ca te-ai indreptat. Repeta exercitiul de cateva ori pe zi.

Lipeste-ti spatele de un dulap. Tine bratele ca in imagine pentru 3 secunde, dar repeta de zece ori. E bine pentru muschii pieptului, ai spatelui si ai umerilor.

Stai pe scaun si, pur si simplu, roteste-ti umerii. Dar, ca sa relaxezi muschii gatului, trebuie sa tii umerii ridicati 3 secunde si apoi sa-i lasi sa cada. De zece ori e de ajuns.

Asaza-te cu fata la perete si ridica mainile pe langa cap. Ramai asa 3 secunde si repeta de zece ori. E cea mai buna metoda ca sa scapi de durerile de umeri.

Stai in picioare, cu spatele si umerii lipiti de un dulap sau un perete. Ridica o mana si tine-o lipita de dulap, iar pe cealalta intinsa in fata, astfel incat intre brate sa fie un unghi de 900. Ramai asa 3 secunde si repeta de zece ori cu fiecare brat. Exercitiul relaxeaza umerii si bratele.

Cum sa te simti bine?
Daca iti amortesc mainile, indoaie degetele mari in interiorulpalmelor, strange pumnii, apoi deschide palmele larg si miscaputin degetele. Indicat e sa faci miscare intre orele 12.00-14.00,cand organismul oboseste. Ar fi bine sa nu uiti de apa. Consuma catmai multe lichide in timpul zilei. Ca sa fii in forma maxima, luptacu stresul. Incearca sa-ti lasi nervii deoparte si zambeste cat maimult. Zambetul relaxeaza muschii faciali, tenul tau va fi mai luminos,iar tu, de invidiat.

Nu lasa problemele sa te copleseasca. Rezolva fiecare lucru la timpulpotrivit si nu anticipa ceva ce s-ar putea nici sa nu apara. Inainte dea te apuca de lucru, inchide ochii, inspira adanc, apoi deschide-i largin timp ce expiri. Repeta "lectia" de cinci ori.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod