Pentru muschi tari ca otelul

Cand te gandesti la "construirea muschilor" iti vin in minte trupurile, parca sculptate, ale culturistilor. Anii si orele de antrenament pe care le investesc acesti oameni in dobandirea masei musculare probabil ca iti dau fiori. Chiar daca nu ai in plan sa fii "masiva", nu mai este la moda silueta filiforma a lui Kate Moss, ci coapsele tonifiate si musculoase ale unor dive precum Beyonce. Afla cum poti obtine niste muschi de otel!

Pentru tonifierea muschilor

Poti obtine cu usurinta muschi tonifiati folosind greutati mai usoare. Insa greutatile se folosesc in functie de partea corpului pe care o lucrezi. De exemplu, vei folosi greutati mai mari pentru coapse si posterior decat pentru brate. Trebuie sa fii constienta de faptul ca iti poti schimba constitutia prin antrenament si ca iti poti forma corpul "clepsidra" la care aspira femeile de secole.

10 sfaturi pentru "cladirea" mushilor

1. Nu ai nevoie de vreun echipament sportiv deosebit. O pereche de adidasi cu talpa flexibila si un training de bumbac iti vor fi suficienti.

2. Asigura-te ca urmezi un program de fitnes perfect adaptat corpului tau si stilului tau de viata. Pentru inceput vei avea nevoie ca antrenorul sa stea langa tine pentru a-ti supraveghea executia exercitiilor.

3. In timp ce faci exercitiile, tine-ti genunchii putin indoiti, spatele drept si abdomenul plat. Chiar daca faci miscare la sol, postura corecta te va ajuta sa faci progrese rapide.

4. In timp ce ridici greutati, nu iti indoi corpul. Daca realizezi ca nu reusesti sa ai o pozitie corecta in timp ce lucrezi, inseamna ca va trebui sa reduci numarul de greutati folosite.

5. Straduieste-te sa faci exercitiile in mod corect. Daca faci greseli numai de "dragul sportului" vei pierde mult timp pretios, iar in plus, te poti alege cu intinderi, febra musculara si alte neplaceri. Rezultatele reale nu le poti obtine decat prin efort sustinut.

6. Sa ai intotdeauna langa tine o sticla cu apa plata. Bea apa de fiecare data cand faci pauze intre serii, chiar daca nu simti neaparat nevoia. Trebuie sa previi deshidratarea.

7. Nu uita sa faci o mica incalzire inainte de fiecare sedinta de fitness. 10 minute de bicicleta sau stepper sunt ideale in combinatie cu intinderile.

8. Dormi! Ai nevoie de somn atunci cand depui efort fizic sustinut, pentru ca muschii tai sa aiba timp sa se refaca. Daca tu consideri ca nu ai dormit suficient intr-o noapte, este mai bine sa nu mergi la sala in ziua respectiva.

9. Organizeaza-ti un plan de alimentatie pe fiecare zi. Astfel vei preveni tentatia meselor la fast-fooduri. Incearca sa respecti orele mesei, pentru a usura "slujba" stomacului si pentru a pastra un metabolism favorabil.

10. Cand vrei sa-ti maresti masa musculara ai nevoie de foarte multe proteine. Consuma gratare de pui, vita sau peste insotite de legume (fibre), nu de cartofi, orez sau paste (carbohidrati). Iti poti "ajuta" dieta consumand cate un shake de proteine pe zi.
 

Comentariile 51-70 din 70

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandru pe 7 Iul 2009, 19:19
    muschi

    am 13 ani...si as vrea sa arat putin mai bn(in sensul k vreau putini muschi)!la mainibrate am facut)....la abdomen am patratele...dar mai vrau sa "decorez" parrtea de jos a mainii(adik de la incheetura de langa palma pana la urmatoaea de sus)....si la piept...va og frumos dak imi puteti corda putin ajutor!ma puteti contacta pe e-mail...sau pe id-ul acesta:alex_paindoi....multumesc frumos!

    2
    1

  • alin pe 22 Iun 2009, 01:06
    muschi

    bah io am tras de haltare si nu sa cunoscut deloc da in vara acuma ma duc la sala si o sa iau si proteine imi puteti da un sfat ce proteine as putea sa iau

    1
    3

  • frank pe 24 Apr 2009, 17:17
    muschi mei

    am 14 ani si am muschii prea mari....adik cand indoi mana mi se rupe tricoul sau bluza de pe mine cine ma poate ajuta...!!!!????

    2
    1

  • Barsa pe 4 Apr 2009, 09:27
    Muschi

    salut..ma numesc laurentiu...fac rugby de 1 an... in ce ce priveste muschii...sunt destul de facut..dar vreau sa cresc in ianltime..am 15 ani sh am 1.71..ce as putea sa fac ca s cresc in inaltime?

    1
    2

  • marius pe 23 Mar 2009, 02:40
    vreau sa fac muschi mari si tari repede

    am 27 ani si 1.85m dar musculatura mea nu este destul de dezvoltata si am putina burtica va rog mult intrati pe id-ul meu macio28 si ajutatima si pe mine sa fac muschi la minut cu diete mai bune si exercitii. va multumesc mult si va astept pe id-ul meu(nu ma uitati!!!!)

    2
    1

  • Silviu Stanila pe 16 Mar 2009, 16:58
    muschi

    am 1 saptamana de cand fac acasa cu halterele si nu am prea pus daca ma puteti ajuta cum sa fac mai repede muschi mari si tari intrati pe idiul:silviu_stanila!!va astept.salllll:)

    1
    1

  • Ferea pe 15 Mar 2009, 11:39
    Mda

    Eu va saftuiesc sa nu lati toate prostile de vitamine care scrie pe cutie "vrei muschi mari?, Nu mai ezita incearca". Toate medicamentele care sunt facute sa iti fac fibre mare (ia adevarat ) sunt niste gogosi ! Dar Cei care le fabrica nu iti zic si partea rea (asta fiind) acuma in floarea varstei o sa aveti niste muschi ca aia de 21-29 de ani care se dezvolta norma(fara antrenamente) dar cand o sa aveti 21- 29 In loc sa aveti muschi de aia cum au toti la 21 -29 de ani o sa aveti niste zbarcituri pe maini (scz da m-am referit in special la barbati)

    1
    3

  • robi pe 14 Mar 2009, 22:16
    despre musculatura

    am 14 ani fac sala si nush dc abdomenu se dezvolta sa de greu?

    2
    1

  • Andrey666 pe 3 Mar 2009, 19:48
    Of frat ajutat-ti-ma

    am doear 13 ani si am 1.72 m dar musculatura mea nu ete destul de mare si vreu sa ma ajutai va rog intrati pe id-ul andrey_steaua_95 si imi putesti spune si as dori diete cat mai bune si muschi la minut dak se poate va rog sa imi scriesti repede si doar in weekend plz. pa pupat. :p:p:P:P:P:D:-*

    2
    2

  • Alex pe 26 Ian 2009, 20:11
    Vreau sa aflu :-?...

    am 13 ani si am putina burta ...am o mica forma la muschii abdomenului dar cum fac so imbunatatesc si sa daw jos din burta ? as vrea sa ajung la patratele :D ..

    2
    2

  • Alex pe 26 Ian 2009, 20:08
    Vreau sa aflu :-?...

    Salut ! Sunt rugbyst la Fc Steaua si am 13 ani . Acolo facem Pregatire fizica : abdomene , flotari, genoflexiuni etc. si tot numi cresc muschii ?? akasa am un program de flotari bine plasate de 2 saptamani ji le maresc din ce in ce mai mult . am 1.46m cum sa fac sa ma inalt mai mult am statura aceasta de la 11 ani :(. . Ce sa Fac ?

    1
    1

  • lennox pe 7 Ian 2009, 23:22
    RASPUNSURI PENTRU TOTI

    Ca sa te fibrezi in general tree sa executi exercitiile in viteza ex genuflexiuni pt picioare + alergari da sa stii ca dieta e cea mai importanta daca bagi in tine prea multe vitamine si mancare grasa nai cum sa te fibrezi ...Ca sa scapi de muschii de pe spate nu mai ai cum poate cand ei imbatranii desi nu da rau spate mare daca ai si niste brate masive...Daca vreti sa slabiti nu mancati multe fructe pt ca ele contin glucide si zaharuri stiti doar mai bine beti mai multa apa 3L ...Ca sa cresti in inaltime bun ar fi basketul da sa stii ca si alergatul si sariturile tip basket in aer sunt bune important e sa te odihnesti mult ca sa cresti...Pt crestere rapida in masa musculara tree sa te antrenezi cu greutati mai mari grupele mari adica coapse piept spate umeri astea fiind exercitiile de baza pt masivitate...Si daca vrei muschi pe brate repede cam in 2 luni incearca sa antrenezi numai bratele de 3 ori sapt da fii atent antrenezi nu numai bicepsii ci si tricepsii si brahialii

    2
    1

  • friends93 pe 11 Nov 2008, 23:36
    cresterea muschilor

    vreau sa-mi cresc muschii de pe brate mai repede

    3
    1

  • Pihodi pe 22 Sep 2008, 20:49
    Buna!

    Ioh am 16 ani ,am 1.74 inaltime,am fibre pe mne de musculatura ,am facut lupte 4 ani,dar de 3 ani nu mai fac si fibrele si muschii abdominali sunt fenomenali,nusj dar copii imi spun bruce lee din cauza muschilor intercostali si cei de sub brat,nu stiu cum am spatele format in aproape triunghi si as vrea sa va intreb cum sa scap de muschii de sub brate? fiindca am spatele prea mare,adika cum avea bruce lee si nusj ce sa fac sa slabesc mananc grasimi zi de zi sji nimik nu se intampla

    4
    0

  • george pe 9 Iul 2008, 02:33
    dorinta de crestere

    am 15 ani si as vrea sa cresc...fibra am destula pe mn ptr ca am facut inot...dar nuj cum sami dau drumu la crestere

    3
    1

  • ale3cs pe 28 Mai 2008, 23:29
    ..........15ani

    sal baetzii!nu va mai stresatzi de la varsta asta pt muschi!pe toate le rezolva timpul !

    3
    0

  • al6y pe 13 Mai 2008, 20:41
    cresterea mushilor

    am doar 13 si fac exerciti pt cresterea masei musculare si pt a ma dezvolta in inaltime................imi puteti da un sfat in legatura cu cresterea masei musculare si in deszoltarea inaltimi mele

    0
    1

  • ilie pe 25 Apr 2008, 23:02
    nu's prea mare

    deci am 15 ani.. si am numai fibra pe mn.. is ff bn facut dar.. sunt mic... ce sa fac k sa ma dezvolt mai repede ?

    1
    0

  • vlad pe 28 Mar 2008, 14:17
    muschi prea mari

    am probleme in cresterea muschilor.cres prea mult

    1
    1

  • Micky pe 5 Mar 2008, 21:50
    Eu

    Deci am 14 ani si pot si practic fotbal la fc gloria buzau ..... si am numa fibra pa mine ...si din cate stiu eu fibra estea cea mai buna musculatura.... ma putei lamuri cum pot sami fac fibra si la picioare tot la fel prin genoflexiuni rapide ...iau vitamine multe si manac extrem de multe fructe si mam dezvoltat foarte bine si nu atunci knd trag de greutati nu prea am o pozitie dreapta..

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod