O baie fierbinte elimină la fel de multe calorii precum o sesiune de alergat

O baie fierbinte și relaxată s-ar putea să aibă mai multe beneficii decât credeai până acum. Dacă tocmai te pregăteai să ieși la alergat, deși nu este chiar activitatea ta preferată, atunci oprește-te și gândește-te pentru un minut.
Există și alte alternative la modalitățile prin care încerci să slăbești. Conform unor noi descoperiri, o baie fierbinte s-ar putea să fie la fel de eficientă precum exercițiile fizice atunci când vine vorba de sănătatea ta. Și de acele kilograme în plus de care vrei să scapi. Iată cum este posibil acest lucru!

Cum au ajuns experții în sănătate la concluzia că o baie fierbinte este la fel de bună ca o sesiune de alergat când vine vorba de calorii?


Doctorul Steve Faulkner, un cercetător de la Universitatea Loughborough, a declarat că o baie poate avea beneficii asemănătoare cu exercițiile fizice, inclusiv prevenirea apariției diabetului zaharat de tip 2. O baie fierbinte a fost întotdeauna o activitate relaxantă, dar abia de curând au început să descopere oamenii de știință că încălzitul pasiv poate îmbunătăți starea generală de sănătate. 

Doctorul Faulkner și echipa sa au investigat efectul unei băi fierbinți asupra controlului nivelului de zahăr din sânge și numărului de calorii arse.
Studiul a implicat 14 persoane, fiecare bucurându-se de o oră de baie la 40 de grade Celsius, precum și de o plimbare cu bicicleta de o oră.

Cele două teste au fost concepute pentru a crește temperatura corpului cu doar 1 grad, astfel încât echipa de specialiști să poată măsura câte calorii au fost arse în fiecare sesiune. Deși mersul pe bicicletă a ajutat oamenii să ardă mai multe calorii, oamenii de știință au descoperit că o baie fierbinte a consumat la fel de multe calorii precum o plimbare de jumătate de oră. 

Răspunsul global al zahărului din sânge pentru ambele activități a fost similar, iar nivelul maxim al zahărului din sânge după consumul de alimente a fost cu aproximativ 10% mai mic atunci când participanții au făcut o baie fierbinte în comparație cu momentul în care au făcut exerciții fizice, conform doctorului Faulkner.
Acesta a explicat, de asemenea, că proprietățile antiinflamatorii ale exercițiilor sunt importante pentru sistemele noastre imunitare și ne ajută să luptăm împotriva bolilor. Acest lucru sugerează că încălzirea pasivă repetată poate contribui la reducerea inflamației cronice, care este adesea prezentă în cazul bolilor pe termen lung, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2. Cu alte cuvinte, îți poți da jos adidașii și merge la o baie fierbinte chiar acum.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod