Masajul talpilor

Masajul talpilor impreuna cu cel al palmelor formeaza masajul reflexogendeoarece in aceste parti avem reprezentate atat organele interne cat simusculatura si sistemul nervos.

Laura Popescu, maseuza la World Class, ne explica metodele prin care serealizeaza acest tip de masaj.

Exista anumite harti reflexogene care indica punctele care aucorespondenta cu anumite organe, dar pentru a realiza un masaj al talpiinu este obligatoriu sa cunoasteti aceste zone.

Receptorul masajului trebuie sa se aseze intr-o pozitie relaxanta(intins pe spate cu o pernita sub picioare sau sa se aseze pe un foliusi sa tina picioarele pe un taburet).

Se lubrifiaza talpa piciorului cu o crema grasa, preferabil de galbenelesi se incepe cu cateva miscari de incalzire a labei piciorului.
Senetezeste interfalangiana ampla si se maseaza cu ambele degete mari,formand cercuri largi pe talpa. Apoi se fac cateva miscari de deblocarea gleznei prin priderea talpii piciorului cu o mana, iar cu cealaltase fixeaza piciorul putin deasupra gleznei si se fac frictiuni usoarestanga-dreapta prin articularea gleznei.

Dupa aceea, se trage fiecare deget in parte si se maseaza. Se strangelaba piciorului cu fermitate si se departeaza degetele intre ele pentru adeschide laba piciorului si a intinde oasele.
Cu degetele mari se alunecadinspre varf spre glezna prin toate spatiile interfalangiene. Apoi seschimba pozitia maseorului si cu cele patru degete de la fiecare manase executa frictiuni pe fata talpii, in sensul gleznelor.

Se fac cercuri ample pe talpa piciorului, pornind de la calcai spre degetecu o presiune suficienta pentru a conferi o senzatie placuta. Putemincheia cu prinderea talpii intre cele 2 palme, cu o scuturare"du-te-vino" a talpii si o usoara rotire a gleznei.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nelu pe 18 Mar 2009, 17:50
    masaj

    Cunosc si practic pentru mine acesta terapie din 1982. Pot sa va spun ca sunt rezultate surprinzatoare, de care si medicii s-ar mira. Secretul este sa aveti rabdare. Rezultatele pot veni si dupa un an de terapie. Am avut drept ghid o carte scrisa de sora Masafret, asistenta dr. Fizgerald (cel mai bun specialist in domeniu, dupa cate cunosc). Practicati si nu veti regreta

    0
    0

  • georgiana pe 18 Apr 2008, 15:33
    masaj reflexogen

    ofer sedinte de reflexoterapie la domiciliul persoanei interesate in atentia D-nei Nicoleta

    0
    0

  • nicoleta pe 1 Apr 2008, 10:00
    masaj talpi

    daca stie cineva unde pot merge pentru a-mi masa talpile.................va rog sa ma-mi trimiteti un email!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ma dor rau de tot si nu cunosc nici o clinica sau salon special pentru asta.va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod