Masajul mainii

Masajul palmelor impreuna cu cel al talpilor formeaza masajul reflexogendeoarece in aceste parti avem reprezentate atat organele interne cat simusculatura si sistemul nervos.

Laura Popescu, maseuza la World Class, ne explica metodele prin care serealizeaza acest tip de masaj.Exista anumite harti reflexogene care indica punctele care aucorespondenta cu anumite organe, dar pentru a realiza un masaj al palmelornu este obligatoriu sa cunoasteti aceste zone.

Masajul mainii este deosebit de relaxant si pentru ca aceste membre suntobisnuite cu atingerea si sunt o zona foarte usor abordabila.

Se face mai intai o netezire a intregii palme apoi se trage usorfiecare deget in parte, dupa care, prinzand mana cu degetele pe palma,cu podul palmei pe spatele mainii, se strange si se deschide mana prinintindere.
Se departeaza degetele intre ele, realizandu-se astfel odestindere a intregii palme, manevra foarte relaxanta.

Cu o mana fixati incheietura receptorului, iar cu cealalta, folosindu-vade degetul mare si aratator, efectuati frictiuni de-a lungul fiecaruisant dintre oasele mainii, incepand de la incheietura pana la membraneledintre degete.

Apoi se ia fiecare deget si se prinde intre aratator si mijlociusi se trage de fiecare, ca intr-o insurubare de-a lungul degetului panaspre varful lui.

Dupa aceea ne mutam pe cealalta parte a mainii pentru a face cercuri amplein podul palmei folosindu-va de degetele mari de la ambele maini.
Sensuleste de la incheietura spre baza mainii.

La sfarsit se executa usoare miscari de deblocare a articulatiei mainii,"stanga-dreapta", "sus-jos" si pe urma o netezire usoara de final,dupa care se repeta procedeul la mana cealalta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod