La cumpărături când ţii dietă

Ce ar trebui să alegi din supermarket când ţii dietă? Cum să eviţi rafturile cu napolitane,  ciocolată, îngheţată sau produse de patiserie? E simplu. Fă-ţi o listă cu alimentele de care

Ce ar trebui să alegi din supermarket când ţii dietă? Cum să eviţi rafturile cu napolitane,  ciocolată, îngheţată sau produse de patiserie? E simplu. Fă-ţi o listă cu alimentele de care ai nevoie şi urmeaz-o cu sfinţenie. Regula de aur: nu te duce la cumpărături cu stomacul gol! Vei fi tentată să cumperi mai multe lucruri decât îţi trebuie şi s-ar putea să cazi pradă ispitelor.

Mergi la cumpărături o dată pe săptămână şi aprovizionează-te pentru următoarele 7 zile.

Alege alimentele în funcţie de meniul pe care ţi-ai propus să-l urmezi în săptămâna respectivă. Ţine minte să ai tot timpul o dietă cât mai variată. Monotonia te împinge, de cele mai multe ori, spre alimentele interzise.

Ce legume cumperi?

Orice, în afară de cartofi şi porumb. În principiu, legumele de sezon: roşii, ardei, castraveţi, vinete, dovlecei, salată verde, spanac, ştevie, mazăre, fasole verde,  conopidă, broccoli, morcov, ţelină, pătrunjel, păstârnac, praz, gulii, ceapă, usturoi, năut, linte, quinoa, avocado.

Ce tipuri de carne ai voie să cumperi?

Curcan, peşte, vită, pui, muşchiuleţ slab de porc.

Găteşte-le la grătar, fierte sau la abur.

Lactatele. Light sau de la ţărani?

Sana, kefir, iaurt, lapte bătut, caş proaspăt, brânzică de casă, telemea. Cel mai bine ar fi să le cumperi de la ţărani. Chiar dacă sunt mai grase, măcar ai certitudinea că sunt naturale şi nu au conservanţi. O alternativă ok pe care o găsești peste tot în comerț este mozzarella.

Pentru gustări

Fructe şi nuci. Mere, pere, prune, gutui, portocale, sweety, pomelo – îin general fructele de sezon sunt cele mai indicate.

Nu consuma mai mult de 250g pe zi.La capitolul nuci, cumpără migdale, alune de pădure, nuci, caju, fistic, seminţe de in, toate crude.

Ce ulei cumpăr?

Ulei de sâmburi de struguri, măsline, orez, porumb, in, seminţe de dovleac.

Ce elimin de pe lista de cumpărături?

Din vocabularul tău (implicit și din lista de cumpărături) trebuie să iasă următoarele cuvinte: junk-food. Chipsurile, napolitanele, croissantele, sucurile carbogazoase (fie ele light sau zero), zahărul, cerealele, pastele, cartofii şi orezul.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod