Fitness Gourmet (partea a doua)

Am revenit cu și mai multe idei de rețete dietetice și delicioase! Chiar dacă nu mai ești la dietă și ți-ai atins obiectivul, ca să te poți menține trebuie să mănânci sănătos. Și,

Am revenit cu și mai multe idei de rețete dietetice și delicioase! Chiar dacă nu mai ești la dietă și ți-ai atins obiectivul, ca să te poți menține trebuie să mănânci sănătos. Și, după cum spuneam, a mânca dietetic și sănătos nu este echivalent cu a mânca ceva fără gust. Ba, dimpotrivă. Aruncă o privire la rețetele de mai jos și, de ce nu, încearcă-le!

Mic-dejun

Frittata cu legume – se trag la tigaie cu foarte puțin ulei de măsline ceapa tocata julienne, ardei gras, roșii uscate, fasole verde, mazăre mange-tout, baby sparanghel, morcov tăiat fâșii.

Se bat 4 ouă și se amestecă împreună cu o ceșcuță de lapte și 2 linguri de făină integrală de grâu. Peste legume se toarnă amestecul lichid, se adaugă piper, praf de usturoi, chilli și puțin oregano verde, iar pe deasupra se presară puțină brânză de capră tare. Se servește cu o frunză de busuioc și roșii proaspete ca garnitură.

Prânz

Supă de somon, praz și cocos – se amestecă o măsură de lapte de cocos cu o măsură de supă clară de legume, se adaugă un morcov și un păstârnac întreg și se lasă să fiarbă.

Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă prazul tocat mărunt , o linguriță de curry verde și o tijă de lemongrass și se lasă să fiarbă. Separat se fac, în tigaia ceramică, câteva fileuri de somon tăiate subțire, fără să se prăjească prea tare – interiorul să rămână roz. Când somonul e gata, se scot din zeamă tija de lemongrass, morcovul și păstârnacul, se adaugă somonul și puțin tabasco verde.  Se servește în boluri mici, cu mult somon și praz și puțina zeamă.

Cină

Pui cu curry roșu – se pune în tigaia ceramică la prăjit un piept de pui tăiat julien.

Când puiul s-a rumenit, se adaugă o cutie de lapte de cocoș și se lasă la fiert. Între timp, la microunde, se dezgheață o pungă de legume China Mix. Când s-au dezghețat, se scurg de apă și se adaugă peste puiul cu lapte de cocoș. Se mai adaugă un borcănel de curry roșu , puțin sweet chilly și se lasă să mai fiarbă 5 minute. Când e gata, se adaugă frunze poaspete de coriandru și 2-3 fire de chives.

Poftă bună!

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod