Fa sport pentru a avea un spate sanatos!

O pozitie buna a spatelui este foarte importanta pentru sanatate. Pentru a avea o pozitie regulamentara ai nevoie de un spate puternic.
In fiecare zi o persoana sufera de dureri de spate. In concluzie este bine sa le prevenim. Metodele simple de tratament si practicarea exercitiilor fizice pot vindeca durerile de spate in cateva saptamani si il mentin in stare de functionare o lunga perioada de timp.


Durerile de spate se pot agrava din mai multe cauze


1. Obezitatea. Spatele trebuie sa care greutatea noastra, dar are limite.
2. Lipsa de exercitii. Lipsa conditiei fizice predispune la lezarea spatelui, intrucat acesta nu este suficient de flexibil. Din acest motiv, pastrarea unei bune forme fizice este importanta pentru prevenirea durerii de spate.
3. Postura incorecta. Mentinerea unei posturi incorecte produce deformarea spatelui.
4. Lipsa calciului, mai ales la femeile care au ajuns la menopauza. Lipsa calciului poate conduce la osteoporoza.


Cum poti sa previi durerile de spate?


Transportarea unor obiecte
Evita transportarea obiectelor foarte grele. Daca obiectele sunt foarte grele cheama pe cineva in ajutor, nu te chinui singura. Balanseaza greutatile in ambele maini, evita transportarea intr-o singura parte a corpului. Evita sa cari obiecte mai mari decat greutatea ta.


Pozitia si miscarea

Evita permanent aceeasi pozitie pentru un timp indelungat. Misca-te constant, asa vei stimula circulatia si vei evita contractarea muschilor.  

Simte-te bine.
Evita sa stai toata ziua asezata intr-o pozitie incomoda. Scaunul pe care stai trebuie sa aiba spatar, iar daca este necesar mai poti adauga si o perna. Este indicat sa folosesti si un scaun pentru a-ti odihni picioarele.   

Dormi bine.
Nu dormi cu fata in jos si cu capul ridicat pe o perna, ci odihneste-te pe spate, pe o saltea tare cu capul pe perna.

Exercitii.
Puterea muschilor abdominali balanseaza corpul si ne dau energie. Inotul este cel mai bun exercitiu pentru spate. Trebuie sa fim atenti atunci cand alergam, cand ridicam greutati, cand practicam tenis sau atunci cand punem multa presiune pe spate. Pentru a practica aceste sporturi este necesar sa pastram spatele drept. In caz contrar riscam o accidentare.
Daca ai dureri de spate consulta medicul inainte de a incepe un program de exercitii.  
 
Tehnicile yoga, pilates si alte moduri de exercitii
au un impact mult mai bun pentru a tonifia musculatura spatelui. Toate exercitiile pentru abdomen intaresc muschii spatelui.

O postura corecta a spatelui.
Nu numai ca te vei simti mai bine, dar vei preveni si eventualele dureri de spate. Aminteste-ti ca trebuie sa tii capul la acelasi nivel cu umerii si nu in fata.  

Greutatea.
Un motiv in plus pentru a evita obezitatea. Mentine o greutate normala si fa exercitiu moderat regulat. O lipsa a exercitiului poate cauza durerea de spate.
 
Ai grija de picioare.
Daca ai mersul deformat, daca simti ca te dor picioarele, gaseste cauza si un tratament pentru a solutiona aceasta problema. Este recomandat sa porti pantofi cat mai confortabili si este bine sa eviti tocurile inalte.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod