Exercitii distractive pentru tine si copilul tau

Vremea insorita inseamna mai multa activitate, nu? Ei bine, nu neaparat. Copiii iau mai rapid in greutate in timpul vacantei de vara decat in timpul scolii, conform unui studiu realizat recent. O posibila explicatie este data de Doug Downey, sociologist la Universitatea din Ohio: "Copiii nu au acces la mancare si gustari in timpul scolii, asa cum au acasa. Si este posibil ca acestia sa acorde mai mult timp jocurilor video." Iata cateva idei care sa-l puna in miscare pe copilul tau, dar si pe tine.
Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 18 luni - 5 ani

Jocuri vechi

Invata-l jocurile pe care le practicai cand erai de aceeasi varsta in curte, ca "Loveste cutia", distractive si nostalgice in acelasi timp pentru tine. Ai uitat regulile? Nu-i nimic. Cauta-le online.

Rasplata: Scapi de 320 calorii in doar 60 de minute de joaca.

Implica si vecinii

Fa un mic joc cu un prieten sau vecin. Da o raita prin garajul lui, iar el prin al tau si imprumuta piese, ca: o mini trambulina, rachete de tenis, un joc cu mingi. Apoi incearca-le alaturi de micutul tau. Este o metoda grozava de diversitate prin care poti testa diferite activitati.
Sau poti da o mica petrecere cu vecinii. Alege 3 sau 4 vecini. Va puteti juca la una dintre casele acestora, iar apoi sa alergati la alta.

Rasplata: Scapi de 112 calorii in 30 de minute de sarit pe trambulina.


Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 - 8 ani

Vrea cineva Roofball?

Inventeaza un joc traznit cu pustiul tau. De exemplu: roofball. Arunca o minge de volei sau o alta minge pe acoperisul casei, apoi, cand aceasta se rostogoleste inapoi, incearca s-o trimiti inapoi.

Rasplata: Scapi de 192 calorii in 60 de minute de volei.


Jocuri de apa

Fa o intrecere la piscina.
Alege colace de salvare colorate si intrati in apa. Chiar daca copilul tau nu e tocmai un bun inotator, colacul il va ajuta sa se mentina la suprafata. Apoi faceti intrecere cine ajunge primul la margine. Poti inventa alte jocuri in piscina pentru tine si micutul tau.

Rasplata: Scapi de 192 calorii in 30 de minute de inot.


Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 8 - 13 ani

Calendarul cu activitati

Creaza un calendar pentru activitati. Decupeaza poze cu diferite activitati ca alpinismul sau ciclismul, aplica-le lipici pe spate si lasa-l pe pustiul tau sa aleaga primul activitatea pe care si-o doreste, lipind poza pe calendar.
Continuati pana cand acest calendar este plin. Astfel veti avea cateva zile asigurate.

Rasplata: Scapi de 384 calorii in 60 de minute de alpinism.

Clubul plimbaretilor

Deschide "Clubul celor 10.000 de pasi". Cei inscrisi trebuie sa faca 10.000 de pasi zilnic. Asa ca programati cat mai multe plimbari in decursul zilei (10.000 de pasi spun expertii ca sunt de ajuns pentru a ne pastra in forma si pentru a scapa de kilogramele in plus).

Rasplata: Scapi de 224 calorii in 60 de minute de mers.


Pentru copiii cu varsta peste 13 ani

Intrecere cu bicicletele!

Stabileste o ruta de cativa kilometri, cu dealuri din plin, si faceti o cursa in familie.
Puteti chiar sa dati si premii ca "Regele muntelui", pentru cel care a pedalat mai repede pe dealuri.

Rasplata: Scapi de 512 calorii in 60 de minute de ciclism.

Gradinarit

Fa-ti o frumoasa gradina. Sapa un portiune de pamant si incepe sa plantezi. Incearca sa plantezi rosii sau flori ca busuioc, pe care copilul le poate culege, mirosi sau gusta.

Rasplata: Scapi de 574 calorii in 2 ore de gradinarit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod