Exerciții de făcut acasă

Pentru acasă, setul clasic de exerciții cuprinde fandări, genuflexiuni, crunch pentru abdomen și flotări la perete. Din păcate, însă, nu vei ajunge la aceleași rezultate cu o fata care merge

Pentru acasă, setul clasic de exerciții cuprinde fandări, genuflexiuni, crunch pentru abdomen și flotări la perete. Din păcate, însă, nu vei ajunge la aceleași rezultate cu o fata care merge la sală și beneficiază de supravegherea atentă a unui instructor calificat. Cu toate astea, orice e mai bine decât nimic, așa că iată cum se execută corect.

Fandări: Menține picioarele paralele, talpa din spate este sprijinită pe vârf. Abdomenul și spatele încordate, îndoaie genunchii și coboară lent bazinul spre sol.

Genunchiul coboară până aproape de sol și ai grijă să nu depășească vârful piciorului din față. Talpa rămâne ferm așezată pe podea. Pentru rezultate vizibile, execută zilnic 3 seturi a câte 10 repetări pentru fiecare picior.

Genuflexiuni: Depărtează picioarele la lățimea umerilor, vârfurile orientate ușor în exterior. Flexează lent genunchii și coboară lent bazinul spre sol, menținând călcâiele în contact ferm cu solul. Coboară până când bazinul ajunge la nivelul genunchilor, apoi încordează coapsele și începi să te ridici lent.

Pentru a observa rezultatele, cel mai bine e să execuți zilnic 4-5 seturi a câte 10 repetări.

Crunch pentru abdomen: Întinsă pe spate, genunchii flexați și tălpile depărtate pe sol la nivelul bazinului. Cu coatele depărtate, susține ceafa și menține constantă poziția gâtului. Expiră și ridică lent umerii de pe sol, fără să apropii bărbia de torace. Pentru rezultate pe care să le simți, execută câte 5 seturi a câte 10 repetări zilnic.

Flotări la perete: reprezintă o alternativă mai potrivită pentru fete la flotările clasice, și au rezultate foarte bune în tonifierea spatelui, a brațelor și a pieptului.

Așează-te la 0.5 metri de un perete, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și palmele sprijinite pe perete în dreptul pieptului. Încordează bine abdomenul și fesele și flexează lent coatele, lăsând corpul să se aplece lent spre perete. Pentru rezultate vizibile, trebuie să te concentrezi să nu te apleci din talie, ci să formezi o linie lungă de la tălpi la umeri. Execută zilnic 3 seturi a câte 10 repetări și vei vedea că bratele și spatele tău încep să capete tonus.

Cori Grămescu
Lady Fit: Str.

Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348

www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod