Cum sa-ti sculptezi corpul cu ajutorul "Cercului Magic"

Daca te gandesti ca iti voi propune cine stie ce vrajitorie, nu este cazul - este vorba despre un cerc din material metalic, folosit in exercitiile Pilates. Acestea reprezinta o tehnica pentru minte si corp, care a fost inventata acum un secol de gimnastul Joseph Pilates. Exercitiile in sine sunt coroborate cu exercitii de respiratie, fiind antrenate toate grupele musculare importante.

Exercitiul numarul 1

Iti amintesti cand faceai "podul", la orele de educatie fizica de la scoala? Tot cam despre acelasi lucru este vorba si acum, desi exercitiul pe care ti-l propunem este oarecum diferit.
Intinde-te pe jos, cu picioarele indoite si talpile sprijinite de podea, tinand Cercul Magic intre genunchi. Intinde mainile pe langa corp si inspira profund. Expira si ridica bazinul incet, cu miscari lente si mentine pozitia timp de cateva secunde, strangand cercul. Intinde-te complet si repeta exercitiul de patru ori.

Exercitiul numarul 2

Ramai culcata pe podea, ridica partea superioara a trunchiului si inspira adanc pe nas, in timp ce ridici si lasi picioarele, intinzandu-le cat de mult poti. Executa miscarea de zece ori, cat mai lent. O alternativa a acestui exercitiu este sa mentii picioarele ridicate si sa ridici numai bratele - de cinci ori cu palma orientata in sus si de alte cinci ori avand palmele orientate in jos.
Nu uita sa strangi cercul in acest interval, incordand musculatura. Inspira cand executi ridicarile si expira cand revii in pozitia initiala.

Exercitiul numarul 3

Intinde-te cu fata in jos, tinand, ca de obicei, cercul intre genunchi (de acum ai inceput sa te obisnuiesti, nu-i asa)? Ridica genunchii, formand un unghi de nouazeci de grade si pune-ti mainile la spate. Inspira adanc, strange Cercul Magic si ridica-ti usor pelvisul. Revino la pozitia initiala (adica intinde picioarele), expirand. Pentru mai multa eficienta, incearca sa ridici si capul o data cu pelvisul, alternativ - la stanga si la dreapta.
Executa patru serii complete.

Exercitiul numarul 4

Aseaza-te pe podea, cu picioarele ridicate si genunchii indoiti, tinand in mana cercul. Inspira adanc si ramai in aceasta pozitie timp de trei secunde. Intoarce-te usor spre stanga si spre dreapta, alternativ, expirand de fiecare data cand revii in pozitia initiala (adica, inainte de o noua intoarcere, in directia opusa). Executa cate patru intoarceri in fiecare parte, incordandu-ti bratele si strangand cercul.

Exercitiul numarul 5

Ramai asezata pe podea, cu genunchii usor indoiti si sprijinindu-te in brate. Pune un picior in interiorul cercului, tinandu-l in pozitie verticala, iar pe celalalt sprijina-l de cerc.
Inspira adanc si ridica-ti usor bazinul (este permisa schimbarea pozitiei cercului). Ramai in aceasta postura timp de trei secunde. Executa cinci astfel de ridicari, expirand cand revii la pozitia initiala, apoi alterneaza picioarele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod